Nogomet

Šimunić i Križanac udaljeni iz reprezentacije

Bernard Jurišić • subota, 10.10.2009.
Šimunić i Križanac udaljeni iz reprezentacije
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Čini se da se puno toga događalo danas u redovima hrvatske nogometne reprezentacije na pripremama u Rovinju. Osim nekolicine igrača koji su se u polutrijeznom stanju vratili na spavanje noćas, s liste putnika za Kazahstan Slaven Bilić udaljio je Josipa Šimunića i Ivicu Križanca...

Što se to događalo noćas i danas na pripremama hrvatske nogometne reprezentacije u Rovinju? Nakon što su u hrvatske medije procurile informacije i fotografije o lumpovanju nekih naših reprezentativaca u blizini Rovinja u noći s petka na subotu, danas kasno popodne stigla je informacija da je izbornik Slaven Bilić potjerao iz reprezentativnog kadra Josipa Šimunića i Ivicu Križanca.

Zbog ovog slučaja izbornik Bilić sazvao je neplaniranu konferenciju za medije u Rovinju na kojoj je potvrdio da je stopersku dvojac udaljen iz momčadi, ali nije htio objasniti zašto.

"Šimunić i Križanac su se ogriješili o disciplinu i zbog toga su udaljeni i neće putovati u Kazahstan. Nije to neki veliki prijestup, mnogi bi se možda i iznenadili kad bih im rekao razlog, ali nije im ovo prvi put i više preko toga nisam htio prijeći", izjavio je izbornik večeras.

Naravno, Bilić nije mogao izbjeći ni komentar na današnje događaje u Dnipropetrovsku, koji su Hrvatsku još samo teoretski ostavili u igri za plasman na Svjetsko prvenstvo.

"Na nama je da odemo u KAzahstan i pobjedom zaključimo natjecanje u skupini i nakon toga možemo pričati o budućnosti. I mojoj i hrvatske nogometne reprezentacije. Dotad, dajte nam još ovih nekoliko dana mira..."

Nažalost, danas ružne vijesti po hrvatsku nogometnu reprezentaciju nisu stigle samo iz Dnipropetrovska, nego i iz Rovinja. Hrvatska u Astanu putuje i više nego desetkovana. Nažalost ili na sreću - više to praktično nije ni važno. Južnu Afriku gledat ćemo na televiziji.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!