Nogomet

Ukrajina zasluženo preskočila Hrvatsku

Antonija Pavlić • nedjelja, 11.10.2009.
Ukrajina zasluženo preskočila Hrvatsku
Foto: EPA

Strani mediji dostojno su popratili utakmicu Ukrajine i Engleske u Dnipropetrovsku. Suštinsko mišljenje je kako su Ukrajinci zasluženo pobijedili i "preskočili" Hrvatsku u borbi za dokvalifikacije, premda su i Englezi u drugom poluvremenu lako mogli izjednačiti...

Utakmica Ukrajine i Engleske u Dnipropetrovsku poprilično je zaintrigirala i strane medije. Većina inozemnih tiskovina složna je kako će eventualni plasman Ukrajine naušrtb Hrvatske na Svjetsko prvenstvo biti veliko iznenađenje, no ističu i kako to nikako neće biti nezasluženo.

"Ukrajina se tokom cijelog meča dobro branila i, unatoč pomoći igrača više na travnjaku, zaslužila pobjedu - posebno za obrambeni učinak. Ovaj im trijumf donosi puno jer će sada najvjerojatnije oni ući u bubanj dodatnih kvalifikacija umjesto Hrvatske", piše u sažetku izvještaja s utakmice Goal.com.

ESPN poraz engleske momčadi pripisuje pak katastrofalnoj, pače najlošijoj obrambenoj prezentaciji od Capellovog dolaska, a apostrofiraju i u mnogo čemu odlučujući crveni karton Roberta Greena. "Bila je to utakmica kolektivne noćne more, najlošija obrambena prezentacija momčadi od dolaska Fabija Capella. Kritika može biti oslobođen jedino Wayne Rooney koji je umalo u posljednjim minutama Englezima donio izjednačenje, no svima ostalima izbornik će imati štošta za reći. Rio Ferdinand vratio se u katastrofalnom izdanju i počinio pogrešku koja je Greena stajala crvenog kartona, Ashyle Cole jednu naoko bezazlenu loptu skrenuo je u svoju mrežu, a na razini nisu bili niti Glen Johnson i John Terry."

Negdašnji izbornik reprezentacije Tri Lava Sven Goran Eriksson smatra kako je Ukrajina tri boda osvojila i na račun sreće. "Šteta što je Engleska zbog nekoliko pogreška morala igrati s igračem manje i još loviti zaostatak od 1:0. U drugom poluvremenu zaigrali su puno bolje i mogli izjednačiti, no što je tu je. Za Ukrajinu je ovo veliki rezultat, no imali su sreće što Englezi nisu zabili u drugom dijelu."

Times se pak za razliku od ostalih, u svom izvještaju izravno obratio i Hrvatima. "Sada konačno svi mogu vidjeti da su insinuacije kako ćemo samo pustiti Ukrajicima netočne. Bili su ovo sve samo ne lagani bodovi za njih, priče o bilo kakvom puštanju sada padaju u vodu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!