Nogomet

"Englezi nisu bili na razini"

Goran Markuš • nedjelja, 11.10.2009.
"Englezi nisu bili na razini"
Foto: Davor Sajko

Iako ne sumnja u planove i razne mućke Engleza izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, Slaven Bilić je ustvrdio kako je njihov nastup u Ukrajini bio točno onakav kakvog smo se pribojavali - nezainteresiran...

"Dogodilo se ono čega smo se svi pribojavali. U Ukrajini, nažalost, nismo gledali Englesku kakvu smo osjetili ne tako davno protiv nas na Wembleyju", započeo je očito razočaran izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, Slaven Bilić.

Iako ovaj poraz Engleza boli više od mnogih naših Bilić ne sumnja u njihovo poštenje: "Niti na trenutak nisam posumnjao u njihov fair-play. Jednostavno su igrali kao da im nije presudno što im se realno ne može zamjeriti. Dogodila im se ta velika pogreška već na samom početku što su srčani Ukrajinci znali iskoristiti i to je sve. Pokušali su Englezi u nastavku, ali ovog puta nije išlo."

Međutim, bez obzira na sve Bilić ustraje na profesionalizmu i jednom cilju uočio odlaska u Kazahstan - pobjedi: "Iako je realno sve manje/više gotovo i samo nas čudo može spasiti u Astanu putujemo po pobjedu. Na nama je da odigramo kvalitetnu utakmicu i tako pobjedom zaključimo još jedan, ipak mora se priznati impresivan rezultat. Mi i dalje želimo tu pobjedu."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!