Nogomet

Kiwiji izvukli 0:0

Maja Giljanović • nedjelja, 11.10.2009.
Kiwiji izvukli 0:0
Foto: EPA

Bahrein i Novi Zeland u prvoj su utakmici play-off reprezentacija iz azijskih i kvalifikacija Oceanije odigrali bez golova 0:0.

Ulog play-offa Bahreina i Novog Zelanda visio je poput mača iznad glava igrača obje reprezentacije osobito Bahreina koji je nakon uvodnih 20-tak minuta u kojima nijedna momčad nije odigrala suvisl(ij)u akciju preuzeo inicijativu.

Bahrein koji pokušava izboriti svoje prvo Svjetsko prvenstvo u povijesti kontrolirao je situaciju na travnjaku, održavao pritisak i stvarao šanse, ali ih je i olako prokockao. Promašivali su Husain Ali, Salman Isa, Mohamed Hubail i Sayed Mohamed Adnan, a najveću je prigodu prokockao Isa koji je u 74. minuti napokon pronašao put pokraj gostujućeg golmana Marka Pastona samo da bi ga zaustavila stativa.

All-Whites su se s(p)retno izvukli i u Wellingtonu 14. studenog mogu tek drugi put u svojoj povijesti, prvi put nakon 1982. izboriti vizu za Svjetsko prvenstvo.

Ipak oprez jer i Saudijska je Arabija u Bahreinu u prvoj utakmici play-offa azijskih kvalifikacija izvukla 0:0 da bi u Rijadu ostali kratkih rukava zbog golova Bahreina u gostima (2:2).

Play-off, prva utakmica:
Bahrein - Novi Zeland 0:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!