Zimski sportovi

10 ili 11 hrvatskih skijaša u Vancouveru

Borna Rupnik • srijeda, 14.10.2009.
10 ili 11 hrvatskih skijaša u Vancouveru
Foto: Dejan Popek

Za desetak dana počinje nova skijaška sezona koju će okruniti Olimpijske igre u Vancouveru. Hrvatska će tijekom cijele zime, a i u Kanadi, imati brojne i snažne adute...

Središnji događaj zimske sezone 2009./2010. bit će svakako Olimpijske igre u kanadskom Vancouveru, na kojima će Hrvatska biti zastupljena s 10 ili 11 skijaških reprezentativaca, objasnio je direktor reprezentacije Vedran Pavlek.

Naši će skijaši nastupiti u svim disciplinama, a skijašice će se usredotočiti prije svega na tehničke discipline. O konkretnim imenima za pojedine utrke odlučit će se naknadno, ovisno o formi i rezultatima - konačnu prijavu treba definirati tek krajem siječnja.

Svjetski kup otvorit će veleslalomske utrke u austrijskom Söldenu 24 i 25. listopada. Od naših predstavnika tamo će sigurno biti Ivica Kostelić i Nika Fleiss, a kako Hrvatska ima pravo na dva natjecatelja u svakoj od tih utrka, unutar idućih sedam dana odlučit će se hoće li još netko od naših dobiti priliku.

Naravno, osim Olimpijskih igara, jedan od vrhunaca sezone bit će i novo izdanje Snježne kraljice, koje je na rasporedu 3. i 6. siječnja 2010. godine. FIS je potvrdio da će Sljeme biti u kalendaru barem do 2014. godine, redovito unutar prvih nekoliko dana nove godine.

Ženski slalom 3. siječnja vozit će se u 9:45 i 12:30 sati, u poslijepodnevnim satima slijedi tradicionalna utrka legendi, a tri dana kasnije muška će konkurencija nastupiti u 15:15, odnosno 18:30 sati.

Ova će sezona donijeti i premijerni muški slalom Europskog kupa na Platku, a očekuju se i neka poznata imena jer će 7. ožujka mnogi slalomaši biti na odmoru - tih se dana u Svjetskom kupu voze brze discipline.

Hrvatski su skijaši u međuvremenu marljivo odrađivali pripreme na svim krajevima svijeta. Ivica Kostelić bio je u Zermattu i na Mljetu, Nika Fleiss u Argentini i Austriji, a Ana Jelušić se najdulje zadržala u Italiji.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!