Nogomet

"Svima kojima sam bio smeće..."

Borna Rupnik • četvrtak, 15.10.2009.
"Svima kojima sam bio smeće..."
Foto: EPA

Argentina je plasman na Svjetsko prvenstvo osigurala minimalnom pobjedom u Urugvaju, a taj je rezultat konačno omogućio Diegu Maradonu da ponešto poruči svojim brojnim kritičarima...

Utakmica u Montevideu obilovala je žustrinom, oštrinom, pa i ponekom grubošću, ali Argentina je uspjela preživjeti sva urugvajska nastojanja i u naelektriziranoj atmosferi izboriti izravnu vizu za Južnoafričku Republiku.

Pobjedonosni je pogodak postigao Mario Bolatti, kojega je argentinski izbornik Diego Maradona u igru poslao kao zamjenu. Maradona se poslije utakmice obratio svima onima koji su ga u proteklom razdoblju spominjali u negativnom kontekstu.

"Svima onima kojima sam bio smeće, svima onima koji nisu vjerovali u ovu izabranu vrstu, poručujem da smo na Svjetskom prvenstvu sa svim počastima jer smo svladali momčad poput Urugvaja", izjavio je Maradona.

"Ja mogu biti samo crn i bijel. Nikada neću biti siv", dodao je, "a ujedno želim zahvaliti svim igračima što su mi omogućili tu privilegiju da odvedem Argentinu na svjetsku smotru. Želim zahvaliti i navijačima koji nas bodrili u Montevideu".

Argentinu je u Urugvaj dopratilo 2.000 navijača i s obzirom na viđeno, a posebno s obzirom na konačan ishod, sigurno nisu požalili.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2010.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!