Nogomet

"Koristili smo urugvajski očaj"

Borna Rupnik • četvrtak, 15.10.2009.
"Koristili smo urugvajski očaj"
Foto: EPA

Mario Bolatti prometnuo se u junaka odlučujućeg kvalifikacijskog susreta između Urugvaja i Argentine. Svoj je prvi dodir s loptom pretvorio u jedini pogodak na susretu i potvrdio argentinsku vizu za jug Afrike...

Vezni igrač argentinskog Huracana, Mario Bolatti, proslavio se pogotkom Urugvaju pet minuta prije kraja susreta. Argentina je s ta tri boda osvojila četvrto mjesto u južnoameričkim kvalifikacijama, dok će Urugvaj morati u dodatni dvoboj protiv Kostarike.

"Znali smo da ne smijemo ludovati. Željeli smo rezultat i koristili smo urugvajski očaj. Bili smo inteligentniji i zato smo pobijedili", prokomentirao je Bolatti poslije utakmice.

Osvrnuo se i na sam trenutak postizanja pogotka: "Bio je to moj prvi dodir s loptom nakon ulaska u igru. Srećom, dobro sam odmjerio udarac i ušao je".

Pritom je za igrača utakmice proglasio iskusnog Juana Sebastiana Verona, istaknuvši da mu je čast igrati u istoj momčadi s njime, a sam Veron dotaknuo se svih kritika koje je Argentina doživjela u posljednje vrijeme.

"Svako dostignuće ima veću vrijednost nakon patnje. Postigli smo cilj, a izbornik Maradona sada ima vremena izgraditi momčad koju će argentinski narod voljeti. Nije bilo lako", izjavio je Veron.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2010.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!