Ostali sportovi

"ETTU je otvorio mogućnosti, treba ih iskoristiti"

Sportnet • četvrtak, 15.10.2009.
"ETTU je otvorio mogućnosti, treba ih iskoristiti"

Krajem rujna je u španjolskom Valladolidu održan trening kamp kadeta na kojem se okupilo 14 mladih španjolskih stolnotenisača i stolnotenisačice...

Kako je kamp financiran od strane ETTU-a i ITTFa, u Španjolskoj je trebao biti i "strani stručnjak", što je u ovom slučaju bio predsjednik Stručne komisije HSTS-a, Renato Čengić: "Na poziv ETTU-a sam otišao na trening kamp u Španjolsku, jer sam želio vidjeti kako to izgleda. Mogu reći da su uvijeti u kojima su kadeti trenirali bili fenomenalni. Od dvorane i smještaja do prehrane, sve je bilo odlično. Radili smo dva puta dnevno i mogu reći da je to bilo vrlo slično onome što smo i mi pokrenuli u Hrvatskoj, izuzev toga što Španjolci imaju bolje uvijete."

Kako rad s mladima izgleda u Hrvatskoj? Prije nešto više od godinu dana krenula je priča o pokretanju regionalnih kampova za mlade stolnoteniske nade. Jer kako je već poznato, oni koji imaju talenta, a nisu iz Zagreba, prije ili kasnije moraju doć u Zagreb žele li nastaviti s kvalitetnim radom. No, nemaju svi mogućnosti doći u Zagreb i upravo zato su u Hrvatskoj potrebni regionalni trening kampovi.

"Ove smo godine odradili dva trening kampa, jedan u Puli, drugi u Umagu, na kojima je sudjelovalo po 16 mladih igrača i igračica. Valja istaknuti da je kvaliteta naših igrača i njihov talent, možda čak i na višoj razini od onoga u Španjolskoj, a niti naš stručni kadar nije lošiji od njihovog", kaže Čengić pa nastavlja: "Trebali bismo naše kampove proširiti kroz godinu. Mislim da nam ETTU može pomoći da se povežemo s drugim savezima, te kroz kampove u kojima bi sudjelovalo 50-ak mladih populariziramo stolni tenis, te također i trenerima damo mogućnost da prošire rad", objasnio je Čengić te na kraju naglasio:"ETTU je otvorio neke mogućnosti i to treba iskoristiti Cilj je više raditi s mladima, a manje ići po turnirima i ganjati rezultate, jer će se mladi na taj način do 15. godine zasititi i odustati od stolnog tenisa, što nam definitivno nije u interesu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!