Ostali sportovi

Boroš i ekipa protiv Sandonatesea

Sportnet • četvrtak, 15.10.2009.
Boroš i ekipa protiv Sandonatesea

U subotu 17. listopada u 19.30, stolnotenisačice HASTK Mladost Iskona igrat će drugi susret Lige prvakinja. Premda je to mladostašicama tek drugi susret, on se službeno broji kao treće kolo, budući da su u skupini samo tri ekipe, te se kao drugo kolo računao susret između AG Froschberga i Sandonatesea...

Dakle, nakon što su još u kolovozu odigrale prvo kolo u kojem su ugostile Froschberg, stolnotenisačice Mladost Iskona u subotu će ugostiti talijanski Sandonatese. Ekipa koja u sastavu ima osmu igračicu svijeta, Jiang Huajun, mladu Rumunjku koja je na EP u Stuttgartu osvojila zlato u paru, Elizabetu Samaru, te 75. igračicu svijeta Lauru Negrisoli, zaisgurno je težak protivnik. Osim toga, Sandonatese je ujedno i ekipa s kojom se Mladost Iskon bori za drugo mjesto u skupini. Drugim riječima pred Tamarom Boroš i ekipom je vrlo važan susret. A otežavajući uvijet je i taj što je Tamaru samo tjedan dana uoči susreta uhvatila viroza.

"Tamaru je u četvrtak uhvatila temperaturu, ali se nadamo da će do subote sve biti ok i da ćemo nastupiti u punom sastavu", reći će trener Mladost Iskona, Krešo Kovač.

A puni sastav čine Tamara Boroš, Park Mi Young i Mirela Đurak.

"Veseli to što Park već u utorak dolazi u Zagreb, tako da će od srijede biti na treningu, te će imati dovoljno vremena da se prilagodi i odmori. Oni će nastupiti u najjačem sastavu. Realno, smatram da su nam šanske 50/50. Dobro treniramo, izuzev Tamarine viroze, sve ide po planu, i biti ćemo spremni za meč, a ide nam na ruku i to što je Sandonatese izgubio od Froschberga sa 3:1", kaže Kovač.

Ipak, dosta će toga ovisiti i o postavi.

"Odgovaralo bi nam da prvi meč igra Park sa Samarom. Nadalje, Tamara nikada nije igrala s Huajun, ali ona igra slično kao Wang Yue Gu iz Linza, tako da mislim da niti to nije nepremostiva prepreka. U svakom slučaju sami odlučujemo o svojoj sudbini, dati ćemo maksimum, pa se nadam ćemo i ostvariti cilj, odnosno doći do pobjede, jer bi na taj način napravili veliki korak prema polufinalu", zaključio je Kovač.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!