Ostali sportovi

Seligman: "Suci su zeznuli stvar"

Maja Giljanović • subota, 17.10.2009.
Seligman: "Suci su zeznuli stvar"
Foto: Maja Giljanović

Hrvatski reprezentativac Robert Seligman jedini je Hrvat koji je nastupio u finalu Svjetskog prvenstva. Osječanin je bio osmi gimnastičar svijeta na konju s hvataljkama prije tri godine u Aarhusu, a u Londonu je zauzeo sedmo mjesto.

Sedmi gimnastičar svijeta na konju s hvataljkama Robert Seligman nakon finala je izjavio: "Suci su totalno zeznuli stvar. Prekinuli su nas usred zagrijavanja i izbacili na hodnik. 20-tak minuta smo čekali da nas uvede u Arenu i tu sam izgubio ono malo mirnoće koja mi je preostala nakon što bih pomislio da nastupam u finalu Svjetskog prvenstva. Bio sam nemiran, nezagrijan, opustili su mi se mišići i jednostavno nisam bio čiste glave" i dodao: "Nije ovo nikakvo traženje izlike, jednostavno objašnjenje što se dogodilo jer kako mene, suci su zeznuli i sve druge. Svi su se tresli, Smith je pao, svi su osim Zhanga odradili nečiste vježbe".

Broncu s Europskog prvenstva u Lausannei 2007. godine je istaknula i službena spikerica BBC-a u kratkom osvrtu na nastup 23-godišnjaka: "Čast je da vas prepoznaju u svijetu, da vam daju priznanje koje zaslužujete na natjecanju ovog ranga." Seligman je svoju sedmu poziciju ocijenio realnom: "Ovo je realnost. Dao sam svoj maksimum u danim okolnostima. Najveći handikep mi je bio što sam nastupao na početku (drugi, op.a.) i nisam se stigao ponovno koliko-toliko zagrijati. Mišići mi nisu bili u kontrakciji i izgubio sam čistu glavu. Tresao sam se, a krajičkom oka dok sam se mazao magnezijem i pokušavao se čim bolje spremiti vidio sam i Smitha kako se trese. Smith je i pao, ja sam zadovoljan eto činjenicom da sam izdržao do kraja, nisam pao".

Vezane vijesti

U kvalifikacijama 15,350, u finalu 14,750? "Suci su mi skinuli desetinku, ne znam zbog čega su mi start spustili na 6,1 i da je bilo stani-pani žalili bismo se, ovako nije bilo smisla. Sama vježba? Pogriješio sam odmah na drugom elementu, zapela mi je noga i ispao sam iz ritma. Nakon toga nisam napravio flop, a na spindlu sam skoro pao, letio sam na sve strane. Svi su u finalu dobili niže ocjene, izgleda da smo svi platili cijenu, jedno je nastupiti u kvalifikacijama, sasvim drugo među najboljih osam na svijetu. U kvalifikacijama nema odgovornosti, nitko te osim trenera i sudaca ni ne gleda, a u finalu su navijači u dvorani, kamere, svi, usredotočeni samo na tvoj nastup i ne možeš poput diletanta izaći i pasti pet puta".

15,350 bi donijelo četvrto mjesto na svijetu: "Ne zanimaju me priče tipa 'A što da sam...' Mogao sam tako i u Danskoj biti drugi, treći, mogao sam sada biti četvrti, mogao, ali nisam. Glavno je 'muvati' se u finalima, biti stalno medu najboljima. Ioan Silviu Suciu je tako nakon finala za finalom i osvojenih osmih mjesta u Melbourneu na svom posljednjem natjecanju osvojio srebro u 30. godini".

"Sve u svemu sedmo je mjesto s obzirom na početak godine i na ozljedu koja je stigla u trenucima kad sam na treninzima odradivao 16,6 sasvim zadovoljavajuće. Kada napola spreman u finalu Svjetskog prvenstva osvojim sedmo mjesto, što će biti kad se vratim na razinu na kojoj sam bio prije ozljede. Idemo dalje, dogodine su i Europsko i Svjetsko prvenstvo, cilj je biti sto bliže medalji, medalja bilo kojeg sjaja bila bi izvanredan rezultat", zaključio je Seligman.

Svjetski kup kući kroz 20-tak dana? "Bit će odlično u Osijeku. Dolaze svjetski prvak Zhang, Kocsi, prva rezerva Rumunj Popescu, Perevožnjikov, Bertoncelj. Trenirat ćemo ovdje još i sutra, kući se vraćamo u ponedjeljak i nakon još 20-tak dana treninga u Osijeku na spravama identičnima ovima u Londonu, prvi Svjetski gimnastički kup u Hrvatskoj ćemo dočekati čim spremniji".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!