Košarka

Giričeku pobjeda, Kedži poraz

Branimir Korać • subota, 17.10.2009.
Giričeku pobjeda, Kedži poraz
Foto: Nikola Movrić

Treće kolo turskog prvenstva donijelo je dva zanimljiva dvoboja u kojima su slavili domaćini. Antalya je na svom parketu nadigrala Türk Telekom dok je Fenerbahče bio bolji od Kepeza...

U derbiju subotnjeg dijela programa drugog kola turske BEKO lige Antalya je svladala Türk Telekom sa 67:62. Gosti iz Ankare imali su na poluvremenu prednost 34:25, međutim odličnom igrom u trećoj četvrtini Antalya je napravila preokret i krenula prema pobjedi. U samoj završnici susreta Telekom je smanjio na 63:61, međutim Külcebas i Inan nižu četiri poena i dovršavaju posao. Antalyju su predvodili Önder Külcebas s 18 poena i osam skokova, Aaron Jackson sa 16 poena i šest skokova te Brian Greene s deset skokova. Kod Telekoma Serkan Erdogan ubacio je 21 poen, a Lamayne Wilson 19 poena uz osam skokova.

Bešiktaš je stigao do pobjede na gostovanju kod Darüsafake 77:68. Susret je bio posve izjednačen do sredine treće četvrtine kada kreće serija Bešiktaša i momčad iz Istanbula stvara nedostižnu prednost. Ona je u zadnjih deset minuta iznosila i plus 20 i domaćin je u samoj završnici samo ublažio poraz. Najbolji kod Bešiktaša bili su Lonny Baxter s 14 poena i Cevhzer Özer s 13 poena i šest skokova. Kod poraženih Stefan Jackson ubacio je 23 poena, a Jermareo Dorsey ubacio je 19 poena uz 13 skokova.

Tofas je bez ikakvih problema na svom parketu svladao Aliagu 89:72. Katastrofa gostima nagoviještena je već u prvih deset minuta koje su domaćini odigrali kao u transu te to razdoblje igre dobili s 37:14. Kasnije je bilo teško izgubiti tako visoku prednost. Kod Tofasa najbolji su bili Lamar Butler s 27 poena i pet asistencija te Sean Morgan sa 17 poena. Kod gostiju Lorenzo Gordon ubacio je 21 poen, Reha Öz ubacio je 18 poena, a Chris Johnson dodao je 16 poena i deset skokova. Mateo Kedžo upisao se među strijelce s tri poena.

Lagan posao imala je i Pinar Karsiyaka koja je s lakoćom nadigrala Bornovu Belediyesi s 89:68. Dvoznamenkasta prednost dosegnuta je već u prvoj dionici da bi uoči posljednje četvrtine ona već iznosila plus 25. U sastavu Karsiyake Andre Smith ubacio je 25 poena uz osam skokova, Ryan Toolson dodao je 18 poena i pet asistencija, a Furkan Aldemir deset skokova. Kod gostiju Joshua Shipp ubacio je 25 poena uz osam skokova, a Frank Elegar dodao je 18 poena.

S dosta zanimanja iščekivao se dvoboj Fenerbahčea i Kepeza. Gosti su uoči susreta prijetili, no ispostavilo se kako je Fenerbahče ipak prejak i upisao je pobjedu 75:67. Terence Kinsey s 14 poena i osam skokova bio je najbolji pojedinac u pobjedničkom sastavu, a Emir Preldžić dodao je 12 poena. Gordan Giriček zadovoljio se sa šest poena i dvije asistencije. Kod Kepeza Jovo Stanojević ubacio je 15 poena uz pet skokova, a Alex Gordon dodao je 14 poena.

Turska BEKO liga, drugo kolo:
Antalya - Türk Telekom 67:62
Darüsafaka - Bešiktaš 68:77
Tofas - Aliaga 89:72
Pinar Karsiyaka - Bornova 89:68
Fenerbahče Ülker - Kepez 75:67.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!