Rukomet

Nexe s +20 u treće kolo

Ivana Strahija • nedjelja, 18.10.2009.
Nexe s +20 u treće kolo

S ogromnih 20 golova više od svojih protivnika našički Nexe je prošao u treće kolo Kupa EHF-a.

Našičani su u svojoj dvorani odradili formalnost – uzvrat susreta protiv talijanskog Seccia, no nisu igrali rutinerski, već su dali sve od sebe da zadovolje 900-tinjak gledatelja u Tomislavovoj dvorani.

Iako je bilo jasno tko je favorit, i miljama po kvaliteti dalje od talijanskog kluba, Nexe je u utakmicu ušao maksimalno, pa su ubrzo domaći imali +9 kod 14:5. Kratki pad koncentracije dopušta Talijanima da smanje rezultat na –6, s kojima se otišlo na odmor.

U drugom dijelu potpuni potop Talijana. Našički strijelci 14 su puta pogodili mrežu iza vratara Secchia, a na kraju je najviše golova upisao Tomičić – ukupno devet. Kod gostiju se iskazao Ribeiro s pet golova.

Našičani još ne znaju s kime će igrati u 3. kolu Kupa EHF-a, ždrijeb je najavljen za utorak. Mogući protivnici, koji su već odradili oba susreta, su islandski Haukar, austrijski Bregenz, potom beogradska Crvena Zvezda te švedski IK Sävehof, koji je s nevjerojatnih 82:33 u dvije utakmice iz natjecanja izbacio bugarski DIU-Shumen. Tu su još i ukrajinski ZTR Zaporozhye, Dinamo-Minsk iz Bugarske, Rumunji okupljeni u UCM Sport Resita te austrijski Alpla HC Hard, crnogorska Budućnost Podgorica koja je iz natjecanja izbacila banjalučki Borac, zatim srpski Partizan Dunav osiguranje i konačno izraelski Maccabi Rishon Le Zion.

Kup EHF-a, 2. kolo, uzvrat:
Nexe – Secchia 39:19 (18:12)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!