Rukomet

Ide Hrvat na Hrvata

Ivor Krapac, Ivana Strahija • nedjelja, 18.10.2009.
Ide Hrvat na Hrvata
Foto: Davor Sajko

U nedjelju pod večer čeka nas utakmica tjedna. U Ligi prvaka susreću se HSV i Croatia osiguranje, a Hrvati će i s jedne i s druge strane imati glavnu riječ.

Gostovanje u Hamburgu bit će prva prava proba za CO Zagreb u Ligi prvaka. Prednost je dakako na strani HSV, koji u svojoj domaćoj dvorani ima veliku podršku publike, kojoj nije strano ni obući hrvatske boje kako bi izrazila dobrodošlicu Igoru Voriju i Domagoju Duvnjaku u redove bundesligaša. Osim toga, HSV dakako ima veći proračun, igrači imaju veće plaće, a svakako i jaču ligu u kojoj bruse svoju igru.

Hrvatske zaljubljenike u rukomet najviše će dakako interesirati upravo Vori i Duvnjak, o kojima je trener Zagreba Senjanin Maglajlija rekao: "Vori se uigrao sa svojom bekovskom linijom i igra dva na dva odlično, međutim, možemo se boriti s njim kao što se borimo i s drugim visokim pivotima. Nema tu ništa posebno, u principu, ne možemo igrati s flasterom niti u 3-2-1 niti u 6-0. Denis Špoljarić, naš ministar obrane, zna ga najbolje, potrudit ćemo se da ga tu nekako malo izbaci iz takta da ne ulovi loptu."

Balićev pandan na strani HSV je dakako Duvnjak, a njihov će dvoboj biti zanimljiv: "Duvnjak je u fenomenalnoj formi, brzo se uklopio u hamburški stil igre. Mislim da je zanimljivo na svim pozicijama, i s Valčićem na prednjem protiv Gillea, Vukićem na halfu protiv braće Lijewski, te Špoljarićem protiv Vorija u našoj obrani 3-2-1", kaže Maglajlija.

Još je uvijek upitan nastup Blaženka Lackovića, trećeg Hrvata u redovima HSV, a ni on sam nije želio otkriti hoće li zaigrati: "Utakmica protiv Zagreba svakako je velika šansa da se približimo drugoj poziciji tablice, a utakmica će biti iznimno interesantna. Siguran sam da ćemo tek s maksimalnom koncentracijom moći protiv takvog protivnika", rekao je Lac koji se u tjednu za nama oporavljao od ozljede meniska.

Trener Nijemaca Martin Schwalb svojim je igračima naglasio važnost pobjede: "Naš jedini cilj je uzeti dva boda u utakmici protiv Croatia osiguranja. To nije lak zadatak, ali s punom dvoranom naših navijača i na našem parketu, nije ni nemoguć. Svjesni smo da je prolazak u iduću rundu Lige prvaka još daleko, a pobjeda u ovom dvoboju bila bi dobar poticaj za nastavak natjecanja."

Schwalbu se u momčad vraća Pascal Hens, ljubimac njemačke publike, koji se oporavio nakon ozljede u utakmici protiv Lemga. Od gripe su se oporavili i Marcin te Krzysztof Lijewski, pa će u redovima HSV nedostajati tek Bertrand Gille koji je još uvijek van stroja zbog ahilove tetive te Oleg Velyky.

O zainteresiranosti Hamburžana najbolje govori podatak da je do petka prodano već 6500 ulaznica za Color Line Arenu. Kako i ne bi kad će se na parketu naći ravno 12 osvajača zlatnih, srebrnih i brončanih medalja s velikih natjecanja. Rukometna poslastica, to je jasno, a kome će ona donijeti sreću ostaje da vidimo u 17,30 sati.

Liga prvaka, skupina C, 3. kolo:
HSV – Zagreb CO, 17,30 sati

Liga prvaka - Skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Alingsas HK21:33FCK Handbold
Atletico de Madrid40:24Fyllingen Handball
HSV Hamburg35:26RK Zagreb
1Atletico de Madrid 10321:241+8020
2HSV Hamburg 10346:259+8716
3RK Zagreb 10292:266+2612
4FCK Handbold 10276:281-58
5Alingsas HK 10251:302-514
6Fyllingen Handball 10214:351-1370

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!