Ostali sportovi

Agonija i ekstaza

Maja Giljanović • nedjelja, 18.10.2009.
Agonija i ekstaza
Foto: EPA

12,000 navijača u O2 Areni oduševila je Beth Tweddle, a prestravila Jessica Gil Ortiz. Britanka je osvojila naslov svjetske prvakinje, a Kolumbijka se ozlijedila, 10-tak joj se minuta ukazivala pomoć na licu mjesta i imobilizirana je na nosilima prebačena u ambulantna kola koja su je odvezla u bolnicu...

Beth Tweddle je izbjegla klopku u koju se uhvatio Louis Smith. Britanka je naučila lekciju svog reprezentativnog kolege koji je na konju s hvataljkama startao prvi, pao i osvojio tek osmo mjesto: Tweddle je startala prva i svojim nastupom svojim konkurenticama letvicu postavila previsoko da je ijedna dostigne.

Europska prvakinja se svojski trudila zaboraviti na kiks iz kvalifikacija na razboju. Tweddle je, naime, figurirala kao najveća favoritkinja za prvo mjesto na razboju na kojem je osvojila svoj jedini dosadašnji naslov svjetske prvakinje (2006. u Aarhusu), ali je u srijedu zauzela tek 17. mjesto. U finalu partera zato ništa nije prepustila slučaju i do u tančine je izvela sve elemente ionako najteže vježbe startne ocjene 6,1.

Tweddle je zaslužila 14,650 i slavila ispred svjetske viceprvakinje i na gredi Australke Lauren Mitchell (14,550) na drugom i Kineskinje Sui Lu (14,300) na trećem mjestu. Najbolja u kvalifikacijama (14,500) Ana Miždrikova je tek četvrta (14,275), peta je Amerikanka Rebecca Bross, šesta Rumunjka Ana Porgras, sedma svjetska prvakinja na gredi Kineskinja Deng Linlin i osma Jessica Gil Ortiz.

Kolumbijka svoju vježbu, međutim, nije ni privela kraju. 19-godišnjakinja je pala na drugoj dijagonali, sletjela na glavu i nakon 10-tak minuta koliko joj se pomoć ukazivala na licu mjesta prevezena je u bolnicu: prvi izvještaji govore da je pri svijesti i da ozbiljnijih posljednica ne bi smjelo biti.

Parter, Ž:
1.TWEDDLE (Velika Britanija) 14,650
2.Mitchell (Australija) 14,550
3.Sui (Kina) 14,300
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!