Košarka

Nezaustavljivi Žalgiris

Branimir Korać • nedjelja, 18.10.2009.
Nezaustavljivi Žalgiris
Foto: Nikola Movrić

Žalgiris nastavlja sa sjajnim igrama u Baltičkoj ligi. Nova pobjeda stigla je na gostovanju kod Nevežisa, a uvjerljiv je bio i Ventspils koji je u gostima pregazio Kalev...

Žalgiris je upisao i petu pobjedu u Baltičkoj ligi. Na gostovanju kod slabašnog Nevežisa s lakoćom su slavili 83:52 nastavivši tako sa stopostotnim učinkom ove sezone. Nevežis se "raspao" nakon dobrog ulaska u utakmicu kada su još dobro parirali gostima iz Kaunasa, no kada je Žalgiris preuzeo kontrolu nad rezultatom, domaćin više nije imao nikakvog odgovora i prednost je samo rasla.

Kod Žalgirisa su se istaknuli Travis Watson s 14 poena, osam skokova i pet ukradenih lopti te Martynas Pocius s 14 poena. Kod Nevežisa Darius Gvezdauskas ubacio je 16 poena.

Većih problema nije imao niti Ventspils koji je u Tallinu nadigrao Kalev s visokih 82:60. Ventspils je uspio brzo nadoknaditi zaostatak od sedam poena nakon prve četvrtine i u drugom poluvremenu posve je nadigrao domaćina i odnio visoku pobjedu.

Janis Strelnieks ubacio je 24 poena uz pet skokova, Mareks Jurevicus dodao je 19 poena i šest skokova, Dairis Bertans 17 poena i sedam skokova te Arturs Berzins 14 poena i deset skokova. Kod Kaleva Rait Keerles ubacio je 22 poena, a Martins Berkis dodao je 13 poena.

Baltička liga:
Kalev - Ventspils 60:82
Nevežis - Žalgiris 52:83.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!