Nogomet

"Uvijek očekujem pobjedu"

Vedran Attias • utorak, 20.10.2009.
"Uvijek očekujem pobjedu"
Foto: Kristijan Komarica

Brazilac Etto koji u dresu Dinama ove sezone ponovno pruža vrlo dobre partije i čvrsto drži poziciju desnog beka najavio je utakmicu u Amsterdamu gdje očekuje dobru igru Dinama...

Desni bek Dinama, brazilac Etto, bez puno razmišljanja najavljuje po što Dinamo ide u Amsterdam: "Očekujem uvijek pobjedu. Dobili smo ih već tamo i ja očekujem da ponovno odigramo takvu utakmicu i ostvarimo takav rezultat kako bi u dobrom raspoloženju nastavili sezonu u Europi i doma."

Što misli Etto, kakav je Ajax?: "Nismo ih još gledali. Oni su promijenili igrače u odnosu na momčad koju smo dobili, ali to je klub koji uvijek igra isti nogomet: jako široko i nadigravaju se. Trener nam je već objasnio što nas tamo čeka i plan je točno znati što trebamo raditi kada istrčimo."

U redovima protivnika istaknuo je "starog znanca": "Suarez je i prije bio među najboljima, jako je brz i neugodan te na njega treba posebno obratiti pažnju jer vrlo lako pobjegne u prazan prostor i iskoristi svaku i najmanju pogrešku", upozorava Brazilac.

Poraz od Zagreba nije utjecao na atmosferu u svlačionici: "Tako se dogodilo prije velike utakmice, no atmosfera je ostala ista. Pričalo se kako se sve raspalo jer smo izgubili od Zagreba, no to su gluposti. Izgubili jesmo, ali moramo ići dalje jer je pred nama bitna utakmica; raspoloženje u svlačionici je isto."

Jasno mu je kako će za dobar rezultat u Nizozemskoj trebati svi igrači biti raspoloženi, a igra Dinama puno ovisi o tome "na koju se nogu ustao Sammir": "Očekujem da on igra kao što je igrao u Rumunjskoj gdje je bio naš najbolji igrač. Protiv Zagreba nije bio na tom nivou, no svi znamo kakav je on igrač. Ovdje je već tri godine i sve je na njemu jer je jasno kako je on dobar igrač."

Iako će Plavi po pobjedu, niti remi nije loš: "Svaki bod je bitan u ovom natjecanju; naravno ne možemo doći tamo i reći da "moramo pobijediti", no pokušat ćemo. Ako ne uspijemo zabiti - ne smijemo niti primiti. Ipak, igramo protiv Ajaxa u Amsterdamu koji ove godine igra jako dobro, ali ako mi pružimo igru kakvu možemo i znamo - ostvarit ćemo dobar rezultat."

Zvuči čudno, no trebala bi to biti lakša utakmica nego ona protiv Zagreba u Kranjčevićevoj: "Nama više paše njihov stil jer hoće igrati dok se recimo Zagreb i ostali protivnici stanu u blok i brane cijelu utakmicu; teško je tako probiti. U Amsterdamu će biti drugačije jer oni moraju dobiti, a da bi to napravili trebaju nas napasti", završio je Etto.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!