Nogomet

Zadnje minute nesretne za goste

Marin Pintur • utorak, 20.10.2009.
Zadnje minute nesretne za goste
Foto: EPA

Vodeći dvojac skupine E, Arsenal i Olympiakos, se još više odmakao od pratnje. Grci su u posljednjim trenucima došli do sva tri boda, dok su nogometaši Arsenala na samom kraju prokockali pobjedu...

AZ Alkmaar – Arsenal 1:1
(Mendes 90', Fabregas 36')

Topnici bez ozlijeđenog Eduarda ipak nisu uspjeli doći do treće pobjede u isto toliko utakmica. Igrači Arsenea Wengera su bili bolji protivnik u otvaranju utakmice i do vodećeg pogotka su došli u 36. minuti preko kapetana Cesca Fabregasa.

Vezane vijesti

Dugo je Arsenal kontrolirao igru i čuvao minimalnu prednost. Međutim, kako to u nogometu biva, nije gotovo dok sudac ne odsvira kraj. Tako je Alkmaar u trećoj minuti sudačke nadoknade došao do željenog izjednačenja. Veliki bod za domaćine je pogotkom osigurao Mendes i održao svojim suigračima i navijačima kakvu-takvu nadu u prolaz u drugi krug.


Olympiakos – Standard 2:1
(Mitorglou 43', Stoltidis 90'; De Camargo 37')

U vrlo važnoj utakmici za obje momčadi Grci su u dramatičnoj završnici došli do velika tri boda. Nakon propuštenih nekoliko prilika s obje strane, u vodstvo su došli gosti iz Belgije. Brazilski nogometaš Igor De Camargo je bio taj koji je u 37.minuti donio veliko zadovoljstvo svojim navijačima. Međutim, sreća je bila kratkog vijeka. Olympiakos je uspio izjednačiti prije poluvremena, u 43. minuti je precizan bio Mitroglou.

Zanimljivo, trener domaćih, legendarni Zico je tijekom utakmice načinio samo jednu izmjenu igrača. Ali ta se pokazala kao pravi pogodak. U 72. minuti Zairija je zamijenio Stoltidis i upravo je on bio igrač odluke. Na samom isteku sudačke nadoknade Stoltidis je glavom postigao zgoditak za erupciju oduševljenja na Karaiskakis stadionu. S ova tri boda Olympiakos je napravio veliki korak prema plasmanu u osminu finala Lige prvaka.

Liga prvaka - Skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

AZ Alkmaar1:1Arsenal
Olympiakos2:1Standard Liège
1Arsenal 612:5+713
2Olympiakos 64:5-110
3Standard Liège 67:9-25
4AZ Alkmaar 64:8-44

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!