Rukomet

Teško slavlje Buntića i Ademara

Goran Markuš • ponedjeljak, 19.10.2009.
Teško slavlje Buntića i Ademara
Foto: EPA

Dominaciju Kiela u skupini D nije uspio zaustaviti niti solidni Vardar koji je krenuo odlično, no nije uspio držati korak sa sjajnim gostima. Dok je Barcelona u izrazito šuterski raspoloženom dvoboju nanijela prvi ovosezonski poraz KIF-u za svoja nova dva boda Ademar Leon se u Zurichu morao boriti do posljednjih sekundi utakmice...

Nakon velikih pobjeda protiv Ademara i Barcelone trener je odlučio poštedjeti neke od svojih najboljih igrača, no i takav Kiel bio je previše za domaći Vardar koji je do 18. minute čak i držao vodstvo, no tada gosti preokreću rezultat i na poluvrijeme odlaze sa sasvim solidnih + 2.

Odmah po povratku na teren THW bježi na još mirnijih +5, no domaćini se ne predaju i u 41. minuti dolaze na minimalan gol zaostatka. Međutim, iskusni gost zabija u čak šest narednih napada što im u kombinaciji sa nekoliko sjajnih obrana Petera Gentzela ponovno otvara razliku da bi mirnom završnicom stigli do konačnih i potpuno očekivanih deset golova prednosti.

Svoju frustraciju nakon domaćeg poraza od Kiela igrači Barcelone ispraznili su u dvoboju sa KIF-om koji je tako preživio i svoj prvi ovosezonskih poraz u rukometnoj Ligi prvaka. Koliko su domaćini bili željni ove pobjede dokazuju i nevjerojatna 82 gola od kojih su čak 46 zabili oni sami.

Sjajan Rutenka (12 golova) već je u prvom poluvremenu osigurao sasvim solidnih +4 nakon kojih se odmah po povratku na teren gosti približavaju na svega dva gola zaostatka. Međutim, bliže nije išlo, a nakon što se Barcelona budi nešto više od 2000 gledatelja moglo je uživati u pravom spektakularnom nastupu svojih miljenika koji do kraja utakmice tako odlaze do sigurnih deset golova prednosti.

Za razliku od Kiela i Barcelone, Ademar Leon se za svoja nova dva boda morao boriti do posljednjih sekundi utakmice. Naime, nošena raspoloženim Marcelom Hessom (7 golova) domaća Amicitia puno je bolje ušla u susret preuzevši sasvim solidno 10:6 vodstvo. Ipak, gosti se uspijevaju vratiti i do poluvremena ponovno se vraćaju, ovog puta u minimalno vodstvo.

Niti povratkom na teren Ademar se ne uspijeva odvojiti sve do 55 minute kada igra gostiju očito pada što gosti na leđima Aguirrezabalage Garcije (6 golova) i našeg Denisa Buntića mudro iskorištavaju i kući odlaze sa potpuno zaslužena tri gola "viška". Spomenimo i kako je drugi "Ademarov" Hrvat, Damir Bičanić susret završio sa jednim zgoditkom.

"Kako smo se prošle godine odavde vraćali bez bodova znali smo da nas čeka teško gostovanje. Nakon uistinu neugodnog starta ipak smo se na vrijeme uspjeli vratiti da bi sjajnom završnicom stigli do naše druge ovosezonske pobjede u rukometnoj Ligi prvaka", zaključio je trener gostujućeg Leona, Jordi Ribera.

Liga prvaka - Skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Barcelona46:36KIF Kolding
Vardar Skoplje23:33Kiel
Zürich27:30Abanca Ademar Leon
1Kiel 10347:271+7617
2Barcelona 10341:279+6217
3KIF Kolding 10287:288-111
4Abanca Ademar Leon 10291:293-211
5Vardar Skoplje 10253:316-633
6Zürich 10254:326-721

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!