Zimski sportovi

Večer domaćih pobjeda

Krešimir Ferlak • srijeda, 21.10.2009.
Večer domaćih pobjeda

Utorak je, kao i ponedjeljak, donio samo tri utakmice. Domaće momčadi bile su izrazito negostoljubive, a pobjede su upisali Pittsburgh, Montreal i Calgary.

Aktualni prvaci i dalje lagano gaze sve pred sobom. Protiv St. Louisa nije bilo nikakvih problema i utakmica je praktički bila riješena već nakon prvog perioda. Tyler Kennedy i Evgeni Malkin su zabili u tih prvih 20 minuta. U nastavku slična priča, a tada su strijelci za Penguinse bili Ruslan Fedotenko i Matt Cooke. Do kraja drugog dijela Paul Kariya je uspio smanjiti rezultat, a konačnih 5:1 za osmo slavlje Pittsburgha u devet utakmica postavlja Alex Goligoski.

Montreal je i do treće pobjede u sezoni stigao nakon regularnog dijela susreta. Za slavlje protiv Thrashersa potrebni su bili penali. Canadiensi su bili bolja momčad veći dio susreta, ali odličnom se igrom istaknuo vratar Atlante Ondrej Pavelec sa 34 obrane. Kapitulirao je, ipak, krajem prvog perioda kada ga je savladao Brian Gionta. Gosti su izjednačili 14 minuta prija kraja utakmice golom Colbyja Armstronga i utakmica je otišla u produžetak pa sve do penala. Tu su precizniji bili domaćini, a za pobjedu Montreala nakon pet poraza zabili su Gionta i Scott Gomez.

Odlična utakmica odigrana je u Calgaryju gdje su, na kraju, Flamesi sa 6:3 svladali Columbus Blue Jacketse. Već nakon četiri minute utakmice golovima Curtisa Glencrossa i Daymonda Langkowa Calgary je otišao na 2:0. Ubrzo je Rick Nash smanjio sa igračem manje, a do kraja prvog perioda Jay Bouwmeester vraća dva razlike za domaćine. Columbus je munjevito ušao u drugi period i u prve dvije minute golovima mladih Dericka Brassarda i Jakuba Voračeka gosti su stigli do izjednačenja.

Do kraja susreta ipak je sve bilo u znaku domaćina. Sredinom drugog perioda Dion Phaneuf je vratio prednost Calgaryju, a pobjedu su potvrdili s dva nova pogotka u posljednjoj trećini. Strijelci su bili Jarome Iginla i Fredrik Sjostrom i tako su se Flamesi, izgleda, opet vratili pobjedničkim navikama sa samog starta sezone.

NHL, rezultati, 20.10.2009: Pittsburgh – St. Louis 5:1, Montreal – Atlanta 2:1 (SO), Calgary – Columbus 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!