Zimski sportovi

Hokej se vratio u Zagreb

Davor Sajko, Sportnet, Mihaela Bradovski • srijeda, 21.10.2009.
Hokej se vratio u Zagreb
Foto: Kristijan Komarica

Ulaskom u regionalnu ligu EBEL zagrebački Klub hokeja na ledu Medveščak dobio je priliku odmjeriti snage s devet ponajboljih momčadi iz Austrije, Slovenije i Mađarske. U klub su dovedena brojna pojačanja iz Europe i Amerike, igrači s ponajboljim statistikama igranja u nacionalnim i međunarodnim hokejskim ligama i klubovima...

Da se "hokej vratio u Zagreb" više nema dvojbe, čak i kod onih koji ne prate hokej ili sport općenito. No, fenomen ispunjene Ledene dvorane Doma sportova na svih osam dosadašnjih domaćih hokejskih utakmica KHL Medveščak još uvijek mnogima je neobjašnjiv. 40.700 gledatelja bodrilo je Medvjede na EBEL utakmicama u Zagrebu.

Do sada je odigrano petnaest kola, a ostvarenim rezultatima zagrebački Medvjedi drže osmo mjesto na ljestvici. Ulazak u EBEL play-off ovosezonski je cilj kluba. Još je 39 utakmica u regularnom dijelu za ovu sezonu, a Zagreb će biti ponosan domaćin još 19 utakmica na ledu Doma sportova.

MEDVEŠČAKOV ON-LINE SHOP

KHL Medveščak u suradnji s portalom Sportnet.hr u ponedjeljak 2. studenog pokreće on-line prodaju klupskih promotivnih artikala. Dresovi momčadi, majice, kape, hokejski pakovi i brojni drugi klupski promo artikli bit će tako dostupni za kupovinu na Internet adresi Sportnetovog webshopa.

Medveščak se tako pridružuje brojnim domaćih i svjetskim sportskim brendovima (HNS, Dinamo, Barcelona, Real Madrid, Arsenal, Juventus...) koji svoje klupske promo artikle prodaju putem ovih Internet stranica. Internet prodaja putem portala Sportnet.hr bit će komunicirana i na Medveščakovim klupskim Internet stranicama. Cijene artikala bit će jednake onima u Medveščakovoj FAN ZONI u Domu sportova uvećane za troškove dostave u Hrvatskoj i inozemstvu.

Ledena dvorana Doma sportova od samog je početka EBEL sezone bila puna, a da nije bitna samo pobjeda dokazali su navijači u susretu protiv momčadi Red Bull Salzburg kada su Medvjedi gubili sa 0:5. Snažna podrška s tribina gurala je hokejaše Medveščaka naprijed te su do kraja susreta uspjeli zabiti tri gola jednoj od najjačih i najskupljoj momčadi u ligi. Čak i nakon 60. minute skandiranje navijača nije prestajalo. Igrači su otišli u svlačionice, ali pjesma se i dalje orila Ledenom. Stoga su još jednom izašli na led pozdraviti vjernu publiku!

Dva dana kasnije Medvjedima je u goste dolazio Klagenfurt. Aktualni prvak u prvom je krugu potpuno nadigrao Zagrepčane. No, tribine su opet bile pune, publika je navijala od prve do posljednje sekunde, a Medvjedi su odigrali jednu od najboljih utakmica do sada i porazili veliki Klagenfurt.

"Imamo odličnu publiku koja pumpa adrenalin, a to daje igračima krila. Zbog toga često igramo preotvoreno. Momčadi poput Red Bulla i Graza igraju znatno opreznije i zbog toga imaju veći broj bodova", rekao je Direktor hokejskih operacija Douglas Bradley.

Pozitivna atmosfera na ledu i tribinama Doma sportova, kao i neporecivi brojčani pokazatelji, potaknuli su i interes hrvatskih kompanija za suradnju s Medvjedima. Novi partner KHL Medveščak od danas je i pivo Pan, a o toj je suradnji predsjednik Uprave Carlsberga Croatia Thomas Kure Jakobsen rekao sljedeće: "Svojim brendovima vrhunske kvalitete, Tuborgom i Panom, Carlsberg Croatia potrošačima donosi zabavu i osvježenje. Naime, Pan je dugogodišnji partner niza događanja koja svakodnevni život naših potrošača čine ugodnijim. Partnerstvo s KHL Medveščak jedan je od važnih koraka u jačanju brenda Pan u Zagrebu. Klub hokeja na ledu Medveščak osvježenje je na hrvatskoj sportskoj sceni, pa je zadovoljstvo biti dijelom te dobre sportske priče. U svakom slučaju, Pan će biti zadužen za osvježenje užarene atmosfere na ledu i tribinama."

TJEDNA PROMO ULAZNICA

Povodom "tjedna hokeja u Zagrebu", službeni distributer ulaznica za utakmice KHL Medveščak u Zagrebu - EVENTIM i vodstvo Medveščaka, za tri predstojeća hokejska susreta u Zagrebu, nudi posebnu tjednu ulaznicu! TJEDNA PROMO ULAZNICA po cijeni od 60,00 kuna omogućuje ulaz na tri hokejske utakmice u Zagrebu (redovna cijena ulaznice za pojedinu utakmicu je 30,00 kuna):

KHL MEDVEŠČAK ZAGREB : EC - VSV Villach
Utorak 27.10.2009. 19:15h

KHL MEDVEŠČAK ZAGREB : EC - KAC Klagenfurt
Petak 30.10.2009. 19:15h

KHL MEDVEŠČAK ZAGREB : GRAZ 99ers
Nedjelja 01.11.2009. 17:30h

Tjedna ulaznica može se kupiti u EVENTIM TICKET SHOP-u u Berislavićevoj 13 u Zagrebu ili na blagajni Doma sportova (blagajna se otvara 90 minuta prije početka utakmice!).

EBEL liga u prvih petnaest kola bilježi rast broja gledatelja na utakmicama od 14 posto. Zagrebački Dom sportova u prvih je osam utakmica zabilježio 40.700 gledatelja. Na utakmicama u Zagrebu nije zabilježen niti jedan incident kao niti jedna intervencija policije, a oko 50 posto publike na domaćim utakmicama čine obitelji – roditelji s malodobnom djecom.

Najzvučnije novo ime u Medveščaku, ali i cjelokupnoj ligi EBEL zasigurno je Kanađanin Brad Smyth. Smyth je u NHL-u odigrao 88 utakmica (Florida, NY Rangers, LA Kings, Nashvile, Ottawa), 610 utakmica u AHL-u, a protekle je tri godine bio među najboljim igračima njemačkog DEL-a.

Douglas Bradley dobro poznaje Smitha od ranije. "Znam ga od prije nekoliko godina kada je bio potencijalno pojačanje u klubu gdje sam trenirao. Međutim, tada nije došao, došao je nakon što sam ja napustio klub. Kod njega je važna komponenta iskustvo koje je stekao u njemačkoj i finskoj ligi; zbog toga nam je najvažniji i zbog toga smo ga uzeli."

Bradley je ususret početku sezone složio impresivan tim. Na Medveščakovom rosteru, uz domaće igrače, našli su se jedan od najboljih slovenskih vratara Robert Kristan, branič hrvatskog podrijetla Andy Sertich te Kanađani Robby Sandrock, Alan Letang i Conrad Martin i napadači John Hečimović, Mike Prpich, Sašo Rajsar (sva četvorica također hrvatskih korijena), Amerikanci Aaron Fox, T. J. Guidarelli i Jeff Corey te Kanađanin Mike Ouellette.

Ipak Smithov dolazak je najjače odjeknuo. Sam Kanađanin vrlo je zadovoljan što se našao upravo u Zagrebu. "Impresioniran sam dočekom i cijelom pričom oko Medveščaka. Zahvalio bih se gospodinu Beliniću što me doveo. Očekujem dobar hokej poput onog kojeg sam imao priliku vidjeti u nedjelju protiv KAC-a."

EBEL, međurunda

1LIWEST BW Linz (+4)1032:29+316
2Medveščak (+3)1031:29+214
3Alba Volán 1037:26+1114
4Red Bull Salzburg (+2)1032:42-1011
5KAC (+1)1026:28-29
6Telemach Olimpija 1035:39-49

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!