Nogomet

Kovač: "Došli barem po bod"

Vedran Attias • srijeda, 21.10.2009.
Kovač: "Došli barem po bod"
Foto: Davor Sajko

(Iz Amsterdama Vedran Attias) Večer uoči utakmice, po dolasku u Amsterdam, trener Dinama Kruno Jurčić i kapetan momčadi Robert Kovač izašli su pred novinare na prekrasnoj Amsterdam Areni gdje ih u četvrtak navečer čeka utakmica s velikim Ajaxom...

Koliko god čovjek puta dođe na Amsterdam Arenu - svaki put se začudi. Jedan od ljepših europskih stadiona u četvrtak navečer ugostit će nogometaše Ajaxa i zagrebačkog Dinama. Dinamo nakon dvije utakmice ima tri boda dok Ajax ima samo dva remija pa se tako očekuje vrlo otvorena utakmica u kojoj će obje momčadi pokušati doći do tri boda.

Dobru igru i bod(ove) najavljuje kapetan momčadi Robert Kovač: "Došli smo ovdje uzeti barem bod. Motivirani smo kako bi što prije zaboravili poraz od Zagreba i vjerujem da nas čeka prava utakmica koju svi jedva čekamo", poručio je kapetan na otvaranju konferencije za novinare.

Slično je i Kruno Jurčić najavio utakmicu: "Dolazimo igrati dobar nogomet i osvajati bodove kako bi što dulje bili u natjecanju", veli Jurčić pa nastavlja: "Gledali smo Ajax, znamo s kime igramo i o kakvom se protivniku radi. Isto tako znamo da se nalaze u fazi smjene generacija pa imaju uspone i padove u igrama i ostvarivanju rezultata. Naravno, organizacija im je savršena i pitanje i kada će se vratiti u vrh, no znamo da možemo odigrati dobru utakmicu i s puno optimizma ulazimo u nju."

Kakav Ajax očekuje kapetan Dinama?: "Oni imaju isti stil igre godinama koji svi znaju, ako ih stisnemo možemo izvući dobar rezultat." Najopasniji igrač je Urugvajac Luis Suarez: "Imaju dobru i mladu ekipu, Suarez je opasan kao i mnogi igrači prema naprijed pa su stoga ipak malo slabiji u igri prema natrag. Ako im u pravi trenutak uzmemo loptu u sredini - možemo im zaprijetiti."

Ajax ima najbolji napad nizozemske lige pa je jasno kako će i protiv Dinama ići na pobjedu: "Ajax je uvijek u vrhu nizozemskog nogometa i ipak dominiraju uz svoj način nogometa. Njihovi navijači i čelnici traže igru s puno golova pa takvu igru i preferiraju, no takva igra uvijek ostavlja mjesta i protivnicima."

Usporediti Ajax i Dinamo danas te 1998. kada je Jurčić igrao - nije lako: "Ja sam sad trener Dinama pa sam subjektivan, ali mislim da su i Ajax i Dinamo tada bili strašno jaki. Uostalom, dosta ih je napravilo veliku karijeru. Bio je to sudar jakih ekipa, isto tako - sutra ćemo gledati utakmicu u kojoj bi vrijedilo zapamtiti mnoge igrače za koje vjerujem da će napraviti prave karijere."

Osjeća li se pozitivna nervoza u momčadi?: "Lagali bi kad bi rekli da nismo već prije razmišljali o Ajaxu. Kada dođete na ovakav stadion, vidite povijest kluba i kako sve to izgleda - mora vam biti jasno s kime igrate", jasan je Jurčić koji se nada kako će Dinamova momčad pozitivno reagirati na veliku utakmicu.

Nizozemske kolege zanimalo je u kakvoj je formi njihov "krvnik" Mario Mandžukić, a odgovor trenera Jurčića sigurno im nije omogućio ugodno spavanje: "Zamislite kakav će tek sutra biti ako je tako igrao prije dvije godine", uz smiješak je zaključio strateg Plavih.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!