Rukomet

U Leipzig po euro bodove!

Željko Kubatka • nedjelja, 25.10.2009.
U Leipzig po euro bodove!
Foto: Kristijan Komarica

Podravka Vegeta u nedjelju igra prvu utakmicu u Ligi prvakinja na gostovanju u Leipzigu, u izjavama za Sportnet.hr rukometašice obje ekipe najavljuju atraktivan rukomet i pobjede…

Unatoč svim negativnim događanjima u našem najtrofejnijem i jedinom profesionalnim ženskom rukometnim klubu trener Zdravko Zovko i rukometašice Podravke znaju samo za pobjede. U Regionalnoj ligi poraženi su crnogorska Budućnost i na gostovanju slovenski Krim, ekipe koje također sudjeluju u Ligi prvakinja što nam daje nadu da će podravkašice i u ogledima sa europskim prvakom Viborgom, njemačkim prvakom Leipzigom i norveškim viceprvakom Byasenom pobjeđivati i osigurati daljnje sudjelovanje u najprestižnijem rukometnom natjecanju.

Viborg, Leipzig i Byasen su odlične i opasne ekipe i ne smije ih se uzeti olako, kako već to mi znamo poslije jedne pobjede i dobro odigrane utakmice. Prvi protivnik Podravke je njemački prvak Leipzig. Jaka i moćna ekipa sa njemačkim reprezentativkama i stranim pojačanjima, još nije poražena u domaćem prvenstvu. U proteklu srijedu su odigrale derbi susret u Leverkusenu protiv Bayera i pobijedile 22:20. Ponajbolje u Leipzigu su njemačke reprezentativke koje su za Sportnet.hr izjavile:

Ania Rösler: "Jako smo uzbuđene i radujemo se prvoj utakmici u Ligi prvakinja. Proučile smo igru nove Podravke i nadamo se dobroj utakmici i odličnoj potpori naših navijača."

Susann Müller smo zapitali da ocjeni i tko je glavni favorit u grupi A: "Očekujem da prva utakmica u Ligi prvakinja bude uzbudljiva i atraktivna za gledatelje sa povoljnim rezultatom ili pobjedom za našu ekipu. Za pripreme nije bilo previše vremena stoga što je sedam rukometašica Kudlaz (Poljska), Urne (Norveška), Holmgren i Wiren (Švedska) te Rösler, Schülke i ja (Njemačka) iz našeg tima bilo na pripremama reprezentacija prošli tjedan pa smo za pripreme iskoristili zadnju utakmicu protiv Leverkusena i još par treninga prije nedjelje. Neke igračice Podravke znamo iz utakmica LP-a 2006. godine, sa kvalifikacija u Španjolskoj prošle godine i naravno iz reprezentacije Hrvatske. Nadamo se da ćemo biti spremne do nedjelje!"

"Favorit u grupi A za mene je Viborg kao aktualni šampion LP-a koji ima bazu dobrih i iskusnih igračica. Također mislim da i ostala tri tima imaju dobru priliku osvojiti prvo mjesto u grupi radi svih ozlijeđenih igračica u Viborgu i Grit Jurack koja zbog trudnoće ne igra.", zaključila je Susann Müller.

Za Zdravka Zovka utakmica u Njemačkoj je i ključna za prolaz dalje u LP-a. U slučaju pobjede, bio bi to jak vjetar u jedra poljuljanog broda Podravke. Svitlana Pasičnik je pokazala da je u odličnoj formi i bit će jedna od ključnih igračica u srazu sa Njemicama. I Cvita očekuje pobjedu: "Naravno da očekujemo pobjedu u utakmici sa Leipzigom, gledamo njihove snimke utakmice, pripremamo obranu za njih. Teško je reći sta možemo postići ove godine u Ligi prvakinja, nismo imale dovoljno kvalitetnih utakmica ali mogle bi proći grupu za početak a dalje tko zna."

I Podravkino lijevo krilo Maja Zebić je optimistična u izjavi za Sportnet.hr: "Dosta smo gledali kazete i mislim da smo se jako dobro pripremile, ne idemo se gore predati nego pokazat da znamo igrat rukomet, a ja sam vječni optimist pa tako vjerujem da imamo još uvijek šanse proći grupu."

U nedjelju u 15,00 sati sastat će se Leipzig i Podravka Vegeta a sudit će rumunjske sutkinje Diana-Carmen Florescu i Anamaria Duta.

Liga prvakinja, skupina A, 1. kolo:

nedjelja, 15,00 sati:
Leipzig – Podravka Vegeta

Liga prvakinja - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Byasen21:26Viborg
Leipzig35:32Podravka Vegeta
1Viborg 6171:143+289
2Leipzig 6154:158-47
3Byasen 6153:157-44
4Podravka Vegeta 6172:192-204

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!