Ostali sportovi

Odbojkaši tek u pretkvalifikacijama

Mateja Gošćiej • ponedjeljak, 26.10.2009.
Odbojkaši tek u pretkvalifikacijama

Nakon što je s organizacijom nedavno održanog Europskog prvenstva Poljska postala centar odbojke, krema europskog sporta priprema se za novo prvenstvo Europe odbojkaša i odbojkašica u seniorskoj i juniorskoj kategoriji.

Ždrijeb dvaju nadolazećih natjecanja, EP u juniorskoj kategoriji (2010.) i seniorskoj kategoriji (2011.) održan je u Lausanni. Seniorsko prvenstvo odbojkaša zajedničkim će snagama organizirati Austrija i Češka, a poznat je i grad u kojem će se odigravati finalni susreti, Beč. Naši su odbojkaši u pretkvalifikacijama, te će se prvo morati boriti za ulazak u kvalifikacije. Za plasman u daljnji tijek natjecanja susrest će se s Danskom 8. i 16. svibnja 2010. Pobjeda protiv Danaca vodila bi nas u skupinu D uz bok Estoniji, Crnoj Gori i Njemačkoj. Izravni plasman na europsku smotru ostvarile su Češka, Austrija, Poljska, Francuska, Bugarska, Srbija i Rusija, a u slučaju da naši osvoje prvo mjesto kvalifikacija, ono ih vodi direktno na EP.

Od 22. rujna do 2. listopada 2011. Srbija i Italija ugostit će najbolje odbojkašice Europe. Pet ekipa direktno je ušlo u natjecanje, koje su izborile svojim plasmanom u Poljskoj, a to su tadašnji domaćin Poljska, zatim Nizozemska, Njemačka, Turska, Rusija, te buduće zemlje domaćini, Italija i Srbija. Reprezentacija Hrvatske smještena je u skupini D s Crnom Gorom, Španjolskom i pobjednicama susreta Švicarska-Luksemburg.

Juniorski odbojkaški predstavnici Hrvatske u kvalifikacijskoj su skupini C uz bok Turskoj, Ukrajini, Finskoj, Portugalu i Estoniji. EP će se održati u Bjelorusiji od 28. kolovoza do 5. rujna 2010, a na natjecanju će sigurno nastupiti Bjelorusi, Francuzi, Rusi i Nijemci koji su ostvarili izravni plasman.

Srbija će pak biti domaćin juniorkama od 10. do 19. rujna 2010. Hrvatice su u skupini B s Belgijom, Finskom, Grčkom, Slovačkom i Crnom Gorom, koje će se nadati borbi s direktnim sudionicama natjecanja, reprezentativkama Srbije, Italije, Rusije i Turske.

EP 2011., seniori, pretkvalifikacije:
Hrvatska – Danska (8. i 16. svibanj 2010.)

EP 2011., seniorke, 2. kolo kvalifikacija:
Hrvatska – Španjolska (21.-23. i 28.-30. svibanj 2010.)

EP 2010., juniorska konkurencija, kvalifikacijski turnir:
(6.-11. travanj 2010.)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

OdbojkaOstali sportovi
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!