Košarka

Poraz CSKA, Planinić sjajan

Branimir Korać • srijeda, 28.10.2009.
Poraz CSKA, Planinić sjajan
Foto: EPA

U prvom susretu drugog kola po skupinama Eurolige dogodilo se iznenađenje. CSKA je u Moskvi poražen od Lottomatice posve zasluženo 74:69. Domaćinu nije pomogla niti sjajna večer Zorana Planinića...

U kriznoj godini i moskovski CSKA skresao je troškove, a to se vidi i prema rosteru za ovu sezonu. U početku sezone osjeti se to i na rezultatima, u ruskom prvenstvu upisali su dvije tijesne pobjede, u Euroligi uz puno sreće slavili su u Grčkoj, a sada su upisali i prvi poraz sezone i to na domaćem terenu od Lottomatice.

Rimljani su odigrali bez straha, vrlo koncentrirano svih 40 minuta i posebice kvalitetno u obrambenoj fazi. U napadu su imali nekolicinu raspoloženih igrača koji su uzimali šuteve i pogađali ih dok je kod CSKA jedini za kojeg se može reći kako je napadački bio raspoložen - Zoran Planinić.

Planinić je samo u prvom poluvremenu ubacio 17 poena i bio najzaslužniji za povratak CSKA iz minusa s kojim se borio tijekom svih prvih 20 minuta. U drugom poluvremenu "Planina" je malo stao, malo ga je zaustavio i trener ostavivši ga u završnici na klupi, no to ne kvari dojam koji je vrlo dobar. Susret je završio s 22 poena i sedam skokova.

S druge strane lošu utakmicu odradio je J.R. Holden bez obzira što je s 12 poena bio drugi strijelac Moskovljana. Puno soliranja, previše uzetih napada iako je očito kako nije bio u pravom izdanju. Posebice mu na dušu ide nekoliko loših reakcija u zadnjih pet minuta susreta kada je preuzeo ulogu tragičara i CSKA je ostao bez pobjede.

Lottomatica je pak imala nekoliko vrlo istaknutih pojedinaca. Posebice se to odnosi na Andrea Hutsona (15 poena) i Kennedyja Winstona (13 poena, pet asistencija). Malu minutažu dobrim reakcijama dobro je iskoristio i Andrea Crosariol.

Susret je odlučen u posljednjoj četvrtini, a počeo se rasplitati nakon nepromišljene namjerne pogreške Ponkrašova sredinom četvrtine. Lottomatica je od 58:58 otišla na 62:58, u tom razdoblju raspoloženi Jaaber odveo ih je i na 68:60 i počeo se nazirati kraj Moskovljana.

Tricom Voronceviča te poenima Šiškauskasa i Ponkrašova CSKA je stigao na 68:67, međutim u završnici Rimljani više ne griješe, a priči je stigao kraj nakon što Holden nije spremio tricu kod 72:69, De La Fuente je ubacio slobodna bacanja i završio priču.

Euroliga, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

CSKA Moskva69:74Virtus Roma
Baskonia86:81Maccabi Tel Aviv
Petrol Olimpija75:81Maroussi
1CSKA Moskva 82+30
2Baskonia 73+44
3Maccabi Tel Aviv 64+57
4Maroussi 46-20
5Virtus Roma 46-24
6Petrol Olimpija 19-87

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!