Košarka

Maroussi svladao Olimpiju za povijest

Goran Markuš • petak, 30.10.2009.
Maroussi svladao Olimpiju za povijest

Prvo gostujući susret u Euroligi u povijesti kluba donio je i prvo slavlje za sjajni Maroussi koji se pokazao spremnijim i čvršćim od Olimpije u onim posljednjim, prelomnim trenucima susreta. S druge strane, košarkaši Caje nisu dopustili nikakvo iznenađenje i odličnom drugom četvrtinom osigurali su mirnu pobjedu nad gostujućim Maccabijem...

Nakon što su umalo slomili moćan CSKA košarkaši Maroussija sa gostovanja kod slovenske Union Olimpije kući se potpuno zasluženo vraćaju sa osmjehom na licima. Naime, u čvrstom i neizvjesnom ogledu debitanti Eurolige bili su ti koji su ostali koncentrirani i sjajnom igrom u samoj završnici osigurali su svoje prvo europsko slavlje.

Već od prve minute vidjelo se da ćemo u Tivoli Areni gledati jednu posve izjednačenu utakmicu. Naime, iako su gosti u nekoliko navrata odlazili do + 4 niti domaćini se nisu tako lako predavali i doslovce nošeni izuzetno raspoloženim Mattom Walshom (32 poena, 4 skoka) do poluvremena ponovno izjednačavaju rezultat.

Niti treća četvrtina nije donijela toliko željeni bijeg bilo koje momčadi iako su ponovno Grci bili ti koji su manje/više konstantno držali inicijativu. Ipak, sve dolazi na naplatu u posljednjih deset minuta kada ponajviše zahvaljujući sjajnom dvojcu Dimitrios Mavroeidis (18 poena) - Marios Batis (7 poena, 5 skokova) gosti vrlo rano odlaze na solidnih + 6. Nakon toga stigli su domaćini i do izjednačenje polaganjem Sanija Bečirovića (13 poena) u 34. minuti igre, no snage je ponestalo i gosti mirno u svoju korist privode susret kraju.

Za razliku od Olimpije Caja nije dopustila nikakva iznenađenja na svojem terenu. Obje su momčadi, očekivano, prilično oštro otvorile susret, no domaćini su ti koji se bolje snalaze i sjajnom igrom u drugoj četvrtini bježe na i više nego respektabilnih 11 poena prednosti.

Ponajviše zahvaljujući dvojcu Maciej Lampe (18 poena, 7 skokova) - Chuck Eidson (16 poena) Maccabi se vraća sa stilom i u završnih deset minuta ulaze sa svega tri poena zaostatka. Međutim, domaćini su bili spremni i na leđima izuzetno raspoloženog Tiaga Splittera (26 poena, 7 skokova) uspijevaju se obraniti i susret završavaju sa sasvim solidnih šest poena prednosti.

Za kraj svakako vrijedi spomenuti i Liora Eliyahua koji nije podbacio niti u ogledu sa svojim bivšim klubom. Naime, za 19 minuta ubacio je sasvim solidnih 12 poena uz sedam skokova i dvije ukradene lopte. Naš Stanko Barać odigrao je svega devet minuta tijekom kojih je uz tri poena upisao tri skoka i asistenciju.

Euroliga, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

CSKA Moskva69:74Virtus Roma
Baskonia86:81Maccabi Tel Aviv
Petrol Olimpija75:81Maroussi
1CSKA Moskva 82+30
2Baskonia 73+44
3Maccabi Tel Aviv 64+57
4Maroussi 46-20
5Virtus Roma 46-24
6Petrol Olimpija 19-87

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!