Nogomet

Vratio se Eduardo, Arsenal u četvrfinalu

Marin Vuković • srijeda, 28.10.2009.
Vratio se Eduardo, Arsenal u četvrfinalu
Foto: EPA

Nakon višetjedne pauze zbog ozljede Eduardo da Silva vratio se u momčad Arsenala i sudjelovao u pobjedi nad Liverpoolom kojom su se Topnici plasirali u četvrtfinale Carling kupa. U pogonu je večeras bio i Ivan Klasnić, no njegov Bolton teško je poražen na Stamford Bridgeu.

Golovima Frana Meride i Nicklasa Bendtnera Arsenal je izborio pobjedu nad Liverpoolom i izborio mjesto među osam najboljih momčadi u ovosezonskom izdanju Carling kupa. Kako je i obećao u najavi utakmice Arsene Wenger je od prve minute dao priliku oporavljenom Eduardu da Silvi, koji je na travnjaku ostao svih 90 minuta i obzirom na dugu pauzu zbog ozljede odigrao sasvim solidnu utakmicu.

Obje su momčadi nastupile u znatno izmijenjenim sastavima u odnosu na protekli vikend, na što smo već navikli u Carling kupu. Arsenalovi "klinci" bolje su se snašli, pokazali zavidnu kombinatoriku i na kraju slavili s 2:1. Prvo poluvrijeme završilo je neodlučeno 1:1, nakon prekrasnih pogodaka Frana Meride i Emiliana Insue, a pobjedu Topnicima već početkom drugog dijela donio je Nicklas Bendtner.

Dobra vijest za sve navijače Liverpoola je debi Alberta Aquilanija, toliko očekivanog pojačanja kojeg mnogi (neopravdano?) nazivaju nasljednikom Xabija Alonsa. Talijan je odigrao posljednjih petnaestak minuta i pokazao samo djelić onoga što zna, no za nešto podrobniju analizu trebat će mu puno izdašnija minutaža.

U početnom sastavu večeras se našao i Ivan Klasnić, koji je odigrao cijelu utakmicu na Stamford Bridgeu, ali Bolton nije imao baš nikakvih izgleda protiv raspoložene momčadi Chelseaja. Londončani su nastupili u poprilično jakom sastavu i bez većih problema s 4:0 razbili goste iz Boltona. Pogotke su postigli Salomon Kalou u 15., Florent Malouda u 26., Deco u 67. i Didier Drogba u 89. minuti.

Ni Manchester City nije ništa prepustio slučaju, Mark Hughes je na travnjak Eastlandsa poslao jaku momčad koja je drugoligaša Scunthorpe United pregazila s 5:1. Stephen Ireland je načeo mrežu gostiju već u trećoj minuti, a planove domaćina nakratko pomutio Forte izjednačujućim pogotkom u 26. minuti.

Roque Santa Cruz je sedam minuta prije odmora vratio prednost Cityju, a Joleon Lescott, Carlos Tevez i Michael Johnson u drugom poluvremenu postavili konačnih 5:1. Ždrijeb četvrtfinala bit će u subotu, 31. listopada.

Carling Cup

osmina finala

Barnsley0:2Manchester United
Sunderland1:3 **Aston Villa
Portsmouth4:0Stoke City
Tottenham2:0Everton
Blackburn5:2Peterborough
Chelsea4:0Bolton
Arsenal2:1Liverpool
Manchester City5:1Scunthorpe United

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!