Nogomet

Španjolaca najviše, slijede Englezi

Mihaela Bradovski • petak, 30.10.2009.
Španjolaca najviše, slijede Englezi
Foto: EPA

Fifa je objavila imena kandidata za osvajanje trofeja Igrača godine, a na popisu dominiraju Španjolci i igrači Barcelone. Čak šest Španjolaca i šest igrača Barcelone nalazi se u utrci za titulu najboljeg u 2009. godini...

Barcelona je ove godine osvojila naslov prvaka Europe, a Španjolska je aktualni reprezentativni prvak Europe i ne čudi što upravo Barcelona i Španjolska daju najviše igrača u izbor za nogometaša godine. Fifa je objavila skraćenu listu od 23 igrača koji se nalaze u utrci za glasovima kapetana i izbornika reprezentacija.

Osim što su masovno zastupljeni igrači Barcelone sa šest imena, razloga za zadovoljstvo imaju i u Chelseaju koji je dao čak pet kandidata za naslov najboljeg u 2009. godini. Madridski Real iako je po plaći i imenima možda i na vrhu Europe daje tek trojicu i to Ikera Casillasa, Cristiana Ronalda i Kaku.

Na popisu nema hrvatskih igrača, a izbornici i kapetani reprezentacija glasovat će za sljedeće kandidate:

Michael Ballack (Chelsea), Gianluigi Buffon (Juventus), Iker Casillas (Real), Cristiano Ronaldo (Real), Diego (Juventus), Didier Drogba (Chelsea), Michael Essien (Chelsea), Samuel Eto'o (Inter), Steven Gerrard (Liverpool), Thierry Henry (Barcelona), Zlatan Ibrahimović (Barcelona), Andres Iniesta (Barcelona), Kaka (Real), Frank Lampard (Chelsea), Luis Fabiano (Sevilla), Lionel Messi (Barcelona), Carles Puyol (Barcelona), Franck Ribery (Bayern), Wayne Rooney (Manchester United), John Terry (Chelsea), Fernando Torres (Liverpool), David Villa (Valencia), Xavi (Barcelona).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!