Nogomet

Poljski izbornik iz vlastitog dvorišta

Borna Rupnik • petak, 30.10.2009.
Poljski izbornik iz vlastitog dvorišta
Foto: EPA

Poljska reprezentacija konačno je dobila novog izbornika. Lea Beenhakkera zamijenit će domaći stručnjak Franciszek Smuda, koji će Poljake pripremati za Europsko prvenstvo na njihovom tlu...

Neodlazak Poljske na Svjetsko prvenstvo 2010. godine u Južnoafričkoj Republici otkazom je platio Nizozemac Leo Beenhakker, a potraga za novim izbornikom u kojoj se spominjao i naš Slaven Bilić stala je na imenu Franciszeka Smude.

61-godišnji trener debitirat će 14. studenog, kada se u prijateljskom ogledu sastaju Poljska i Rumunjska, a u životopisu mu stoje trenerske epizode s domaćim klubovima, među kojima su najpoznatiji Wisla i Legia. Igračke je dane proveo u Poljskoj, SAD-u i Njemačkoj.

Njegov će jedini zadatak biti što bolje pripremiti nacionalnu selekciju za europsku smotru koja će se 2012. godine održati u Poljskoj i Ukrajini.

Naime, Poljska natjecateljsku utakmicu neće odigrati sve do 9. lipnja te godine, kada je na rasporedu otvaranje Europskog prvenstva jer kao domaćin natjecanja ne mora proći kvalifikacijsko sito. Smuda je ugovor potpisao do kraja tog turnira.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!