Zimski sportovi

David pobijedio Golijata

Ante Jukić • subota, 31.10.2009.
David pobijedio Golijata

Najjača hokejska liga ni noćas nam nije uskratila uzbuđenja i neočekivane rezultate. Najviše je, svakako, odjeknula pobjeda NY Islandersa na gostovanju u Washingtonu, dvorištu najboljeg igrača svijeta...

Eto što vam je NHL! Slabašni NY Islandersi doputovali su na megdan zahuktalim Washington Capitalsima, koji su uoči ove utakmice upisali šest uzastopnih trijumfa, i sve je upućivalo na uvjerljivu pobjedu domaćina. No, goste s Long Islanda nije previše impresionirala ni snaga Capitalsa, ni najbolji igrač svijeta, Alex Ovečkin - pogotkom Streita u produžetku, Islandersi su dohvatili vrijednu 4:3 pobjedu i najavili buđenje nakon katastrofalnog ulaska u sezonu. Podsjetimo, Njujorčani su dvije noći ranije pobijedili još jednog velikog protivnika, svoje vječne rivale Rangerse.

Noćašnji dvoboj u Verizon Centru počeo je očekivano, pogotkom Ovečkina za 1:0 domaćina, no stvari su nakon toga počele ići u neočekivanom smjeru. Već do odlaska na prvi odmor gosti su izjednačili (Okposo), a potom na početku druge trećine i preuzeli vodstvo, preko Nielsena. Na scenu je tada stupio Fleischmann, koji s dva brza "komada" vraća prednost na stranu Capitalsa, ali samo minutu poslije njegovog drugog pogotka, u klub dvostrukih strijelaca upisao se i Nielsen, tako da se u posljednju trećinu ušlo rezultatom 3:3. Kako u završnih 20 minuta nije bilo pogodaka, utakmica je otišla u produžetke, a tamo je, kao što smo već rekli, zablistao 31-godišnji Švicarac Mark Streit, čiji je sjajni one-timer osigurao veliko slavlje gostima iz "Velike jabuke".

Ni izostanak Evgenija Malkina, ni 3:1 vodstvo tri minute prije kraja, nisu pomogli Columbus Blue Jacketsima u domaćem ogledu s Pittsburgh Penguinsi, budući da su aktualni prvaci u samoj završnici pronašli neku novu snagu i u konačnosti ipak uspjeli zgrabiti pobjedu. Čovjek odluke u bio je Sidney Crosby, koji je jedini realizirao kazneni udarac u raspucavanju.

Zasjenio je, tako, kapetan Penguinsa odličnu večer prve domaće zvijezde Ricka Nasha, čijim su dvama pogocima Blue Jacketsi poveli 2:0 početkom druge trećine. Naznake buđenja gostiju sredinom utakmice dao je naslutiti Kunitz, no netom prije odlaska na drugi odmor, Dorsett je ponovno je gurnuo Penguinse u zaostatak od dva gola. Tih 3:1 domaćina na semaforu je stajalo sve do 58. minute, kada gosti u razmaku od samo 40 sekundi postižu dva pogotka i spašavaju živu glavu. Strijelci su bili Fedotenko i Goligoski.

Identične 3:2 pobjede na domaćem ledu ostvarili su noćas Minnesota, Chicago i Buffalo. Wildsi su bili bolji od NY Rangersa, Blackhawksi su nakon ispuštenog 2:0 vodstva ipak uspjeli nadvisiti Montreal Canadiense, dok su Sabresi bili bolji od Toronta Maple Leafsa, koji nikako da uđu u pobjedničku seriju. Ipak, momčad iz najvećeg kanadskog grada nije Buffalo napustila praznih ruku, budući da je Grabovski u posljednjoj minuti pogodio za 2:2 i jedan bod. Onaj preostali Leafsima je u produžetku uskratio Connolly, kojemu je to bio drugi pogodak na utakmici.

Na krilima trostrukog strijelca Reinprechta, Florida Panthersi su na gostovanju u Dallas došli do ranih 3:0, da bi potom sve prosuli i omogućili Starsima povratak u život. Nakon regularnih 60 minuta rezultat je bio 5:5, a da pobjeda na kraju ipak ode put Floride, u raspucavanju se pobrinuo Olesz.

Vancouver Canucksi u petoj minuti imali su 2:0 na gostovanju u Anaheimu, no nakon toga jednostavno su nestali s leda. Nanizali su, naime, Ducksi u nastavku utakmice čak sedam golova (Perry i Ryan po dva), te propisno osramotili goste iz Kanade, koji su na najgori mogući način osjetili što to znači život bez Roberta Luonga.

U posljednjoj utakmici večeri, San Jose Sharksi pronašli su lijek za goropadni Colorado. Slavili su "Morski psi" u svojoj dvorani rezultatom 3:1, čime su najavili uspon prema vrhu poretka Zapadne konferencije.

NHL, rezultati, 30.10.2009: Washington - NY Islanders 3:4 (OT), Columbus - Pittsburgh 3:4 (SO), Buffalo - Toronto 3:2 (OT), Minnesota - NY Rangers 3:2, Chicago - Montreal 3:2, Dallas - Florida 5:6 (SO), Anaheim - Vancouver 7:2, San Jose - Colorado 3:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!