Rukomet

Ustanite Podravci!

Željko Kubatka • subota, 31.10.2009.
Ustanite Podravci!
Foto: Ivan Ambroš

S ovim tradicionalnim pozivom Podravkinih navijača za podizanje i pružanje podrške koprivničkim rukometašicama pozivamo navijače i ljubitelje rukometa, velike i male, da ispune dvoranu i glasnim bodrenjem dovedu Podravku do prvih bodova u Ligi prvakinja protiv norveškog Byasena…

U subotu u 16,00 sati rukometašice Podravke Vegete igraju prvu domaću utakmicu u Ligi prvakinja. Gostuje norveški Byasen trenutno druga ekipa u domaćem prvenstvu iza Larvika. Težak protivnik na otvaranju i stoga ne čude pozivi navijačima Zdravka Zovka i igračica da napune koprivničku dvoranu Frana Galovića. Bez pune dvorane i gromoglasne podrške kakvu smo mogli vidjeti u prvim utakmicama LP-a širom europskih rukometnih dvorana, podravkašice će teško do pobjede. Igrat će dvije podjednake ekipe i odlučivat će raspoloženost pojedinih rukometašica i već istaknuta podrška publike.

Obje ekipe su izgubile prve euro utakmice. Podravka u gostima kod Leipziga a Norvežanke na domaćem terenu pred tri tisuće gledatelja protiv glavnog favorita skupine Viborga. U porazu Byasena najbolje su bile Čehinja Iva Zamorska i odlična norveška reprezentativka Marit Malm Frafjord. Zdravko Zovko u izjavi za koprivnički news portal ističe: „Igraju čvrstu, jaku obranu, na čelu s golmanicom koja im je najjača poluga. Individualno možda i nisu toliko jake, ali kolektivno drže strašan ritam svih 60 minuta, puno trče, čime melju protivnike i dolaze do kvalitetnog rezultata. Obrana kakvu smo igrali u Leipzigu ne može nam donijeti rezultat u Ligi prvakinja. Primili smo 35 golova, a to ne ide samo na dušu vratarki, već je to posljedica mekane i blage igre, što Liga prvakinja ne dozvoljava. Obrana mora biti čvrsta, granitna, agresivna, u kojoj i golmanice moraju dati svoj doprinos“.

Vezane vijesti

Norveški trener Geir Oustorp je optimističan i najavljuje pobjedu svoje ekipe: „Bez sumnje biti će to teška utakmica! Podravka igra odlično na domaćem terenu gdje publika svojim navijanjem pravi veliki pritisak na gostujući tim. Međutim i Podravka je izgubila prvu utakmicu pa ni oni ne mogu igrati bez opterećenja. Za osvajanje drugog mjesta u skupini biti će potrebna i pobjeda na strani i naša najbolja prilika bit će u Koprivnici.“

Miranda Tatari i Maja Kožnjak su se opravile i spremne očekuju Norvežanke. Uz raspucanu i efikasnu Andreju Penezić očekujemo i bolji učinak obrane i golmanica, posebno Ivane Jelčić.

Puno će zavisiti i od kriterija francuskih sutkinja Charlotte i Julie Bonaventure i kažnjavanju uobičajeno grubih i bezkompromisnih Norvežanki. Dakako najviše ovisi o igri podravkašica ali bez dvije tisuće grlatih Podravaca teško će Koprivničanke osvojiti prve euro bodove. Stoga Crveni pijetlovi napunite dvoranu i budite osmi igrač svojim rukometašicama kao u vrijeme ponosa i slave kada je Podravka Vegeta harala europskim rukometom.

Liga prvakinja - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Podravka Vegeta32:31Byasen
Viborg33:23Leipzig
1Viborg 6171:143+289
2Leipzig 6154:158-47
3Byasen 6153:157-44
4Podravka Vegeta 6172:192-204

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Liga prvakinja - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Podravka Vegeta32:31Byasen
Viborg33:23Leipzig
1Viborg 6171:143+289
2Leipzig 6154:158-47
3Byasen 6153:157-44
4Podravka Vegeta 6172:192-204

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!