Rukomet

Ludi Austrijanac obilježio 2. kolo

Željko Kubatka • ponedjeljak, 02.11.2009.
Ludi Austrijanac obilježio 2. kolo

Drugo kolo Lige prvakinja obilježeno je, najblaže rečeno, nesportskim potezom Gunnera Prokopa, trenera austrijskog Hypa. Svetlana Ognjenović na kojoj je napravljen prekršaj za Sportnet.hr ne krije svoje ogorčenje, dok su hrvatske golmanice Jelčić i Grubišić sjajnim obranama najzaslužnije za osvojene bodove svojih ekipa…

Viborg je očekivano uzeo bodove Leipzigu. Utakmica je bila riješena već poslije prvih trideset minuta vodstvom Dankinja 19:10. Rikke Skov je postigla devet golova, a na vratima Viborga je bila i naša Katarina Bralo koja je za Sportnet.hr rekla: "Do jedanaeste minute utakmica je bila izjednačena nakon čega smo mi pojačale obranu i iskoristile greške suparnika i s boljom realizacijom u napadu došle do 10 golova prednosti, koje smo uspjele držati do kraja. Naša je najbolja igračica je bila Rikke Skov s devet golova, a za Leipzig je najbolja bila Renate Urne s pet golova. Katrine Lunde - Haraldsen koja je stajala 45 minuta na golu i ja ostalih 15 minuta imale smo dobar učinak uz izvrsnu obranu ispred nas."

Zahvaljujući hrabrom srcu rukometašica Zdravka Zovka osvojeni su prvi bodovi za Podravku. Bez Ivane Jelčić na golu i raspucane Svitlane Pasičnik bodovi bi zasigurno otišli u Norvešku. Uzbudljiva utakmica pružila nam je sve ono što samo rukomet može dati, a k tome i sretan završetak za hrvatsku ekipu. Moramo istaknuti i sve bolju Andreu Šerić koja svoj doprinos daje tijekom svih 60 minuta u obrani i napadu. Do gostovanja Viborga iduće nedjelje Zovko mora naći načina za ubrzavanje napada i poboljšanje kontre koje nije bilo u susretu s Byasenom.

Vezane vijesti

Hypo je u 58. minuti susreta imao prednost od 27:25, no francusko krilo Metza Piejos postiže dva gola i izjednačava rezultat trideset sekundi do kraja utakmice. Rukometašice Hypa gube loptu u napadu, a trener Gunner Prokop ulazi u teren i zaustavlja Svetlanu Ognjenović koja je bila u prilici iz kontre postići pogodak za pobjedu Metza. Suci isključuju Prokopa, a u nastavku udarac Kristine Franić austrijska golmanica zaustavlja i tako ostaje neriješen ishod 27:27.

Svetlana Ognjenović za Sportnet.hr je izjavila: "Pošto sam imala zdravstvenih problem i nisam trenirala nisam baš zadovoljna svojom formom i igrom. Utakmice sa Hypom smo dobro i agresivno odigrale, jedinu mrlju ostavio je Prokop. Nadam se da će mu zabraniti prisustvovanje utakmicama!" Mađarsko krilo Hypa Erika Kirsner je nezadovoljna igrom svoje ekipe: "Igrali smo loše. Napravili smo mnogo tehničkih pogrešaka i loših šuteva. Prije utakmice sam mislila da ne možemo izgubiti ali poslije ovakve neinteligentne igre još smo dobro prošle."

U Ljubljani je na vratima Krim Mercatora ponovo briljirala hrvatska golmanica Jelena Grubišić. Rukometašice Krima igraju odlično u Ligi prvakinja i ovo im je druga čista uvjerljiva pobjeda. Od početka je slovenski tim zagospodario situacijom pred dvije tisuće svojih navijača. Jelena Grubišić je imala čak 23 obrane, a najefikasnije su bile mađarsko pojačanje Szandra Zacsik s osam golova i Andrea Lekić, šest golova, koja nam je rekla: "Poslije utakmice u Metzu nismo bile sigurne na kakvoj je razini naša forma. Ova utakmica je potvrdila da smo na dobrom putu za prolazak u drugi krug. Nakon razdoblja u kojem smo napravile seriju od 8-0, nismo dozvolile Aalborgu da nas značajnije ugrozi. Igrale smo u visokom ritmu, čemu težimo ove godine. Istakla bih Jelenu Grubišić, koja je bila više nego sjajna!"

U Skupini C pobjede domaćina, mađarskog Gyora i rumunjskog Oltchima. U Gyoru se igrala izjednačena utakmica i rovovska borba u obrani sa sretnim završetkom za Mađarice u čijim redovima nije bilo još uvijek ozlijeđene Anite Gorbicz. Španjolke su bile nadomak pobjede tri minute do kraja jer su vodile 27:25 ali Mađarice ponesene svojom publikom koja je napunila dvoranu postižu tri gola i pobjeđuju. Španjolke su nevjerojatno čvrsto igrale u obrani što pokazuju dva crvena kartona i 14 minuta isključenja. Najefikasnije su bile reprezentativke Kovacsics kod Gyora, sedam golova, i Alberto u španjolskim redovima s osam golova.

Rumunjske prvakinje su osvojile nove bodove s kojima vode u skupini C. Ruska Zvezda je stalno pratila Rumunjke koje su u prvom poluvremenu ostale bez krila Ardean-Elisei zbog ozljede koljena no zahvaljujući bivšoj Ppodravkašici, golmanici Ungureanu, rumunjski tim zadržava vodstvo i sigurno pobjeđuje. Ramona Maier za Oltchim i Elena Polenova za Zvezdu su postigle po sedam golova. Rumunjski trener Radu Voina je bio jako zadovoljan igrom svoje ekipe: "Bila je to vrlo teška utakmica i obrana je bila ključ naše pobjede jer smo je odigrali odlično."

Zahvaljujući odličnoj igri u drugom dijelu norveški Larvik je pobijedio danski FCK pa je čak i uvijek ljuta i suzdržana Anja Andersen zapljeskala domaćim rukometašicama, a posebno najefikasnijoj Tonje Larssen (sedam golova) i golmanici Leni Rantala. Trener Larvika Karl Erik Bohn misli da su njegove igračice napravile previše grešaka u prvom poluvremenu ali su ih u drugom drastično smanjile i zasluženo osvojile dva boda.

Crnogorska Budućnost je na gostovanju u Volgogradu razočarala igrom pa i borbenošću. Dinamove rukometašice su previše lagano postizale golove, a još lakše zaustavljale napade protivnika. Olga Levina je postigla 11 golova dok su za Budućnost po četiri gola zabile Jovanović i Radičević. Bili su to prvi bodovi za Dinamo dok je Budućnost jedina bez bodova u skupini D.

Liga prvakinja - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Podravka Vegeta32:31Byasen
Viborg33:23Leipzig
1Viborg 6171:143+289
2Leipzig 6154:158-47
3Byasen 6153:157-44
4Podravka Vegeta 6172:192-204

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Liga prvakinja - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Podravka Vegeta32:31Byasen
Viborg33:23Leipzig
1Viborg 6171:143+289
2Leipzig 6154:158-47
3Byasen 6153:157-44
4Podravka Vegeta 6172:192-204

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!