Liga prvakinja - Skupina A, 2. kolo, 31.10.2009.
Podravka Vegeta
Podravka Vegeta 32:31 Byasen

Podvig Podravke protiv Norvežanki

Željko Kubatka • subota, 31.10.2009.
Podvig Podravke protiv Norvežanki
Foto: Kristijan Komarica

Podravka je sretno došla do pobjede i prvih bodova u Ligi prvakinja obranivši minimalno vodstvo u zadnjih pedeset sekundi, uz sjajne Ivanu Jelčić s 24 obrane i Svitlanu Pasičnik s deset zabijenih golova...

Norvežanke su imale pravu dramu, pa je i odigravanje utakmice u Koprivnici bilo u pitanju. Utvrđena je naime svinjska gripa u redovima rukometašica Byasena i reprezentativna golmanica Kari Grimsbo je morala biti zamijenjena. U Podravci je nedostajala Anita Gaće, zamijenila ju je mlada Lea Vukojević. U gledalištu je bilo nešto više od tisuću gledatelja s dobrim ugođajem koji su napravili najvjerniji navijači Red Roostersi.

Odlično su Podravkašice započele utakmicu s obranom koju Norvežanke nisu mogle probiti pa je u sedmoj minuti Šerić postigla vodstvo 5:1. Norvežanke gotovo ništa ne mogu u napadu i do desete minute su postigle samo dva gola i to je iz kontre pogodila Camilla Herrem, lijevo krilo Byasena (6:2).

Vezane vijesti

U idućih deset minuta Norvežanke potpuno preokreću rezultat u svoju korist. Prvo prave 3:0 i smanjuju na 6:5 da bi sa golom Frafjord prvi put izjednačile na 8:8, a potom i Sobstad zabija te Byasen prvi put vodi. Prvo vodstvo Norvežanke ne ispuštaju, iskorištavaju krizu u napadu Podravke i brzim kontrama lagano postižu golove. Na odmor se odlazi s tri gola prednosti gošći 13:16. Odlična je bila Ivana Jelčić na golu Koprivničanki, što one nažalost konfuznim napadom nisu iskoristile za bolji rezultat u prvom dijelu.

Camilla Herrem odmah na početku nastavka podiže prednost Byasena na +4, no na drugoj strani su efikasne Pasičnik i Petković koje svojim golovima drže Podravku. Osam minuta u drugom poluvremenu je trebalo Podravci za izjednačenje.

Na polovici poluvremena rukometašice Podravke vode 25:23 s raspoloženom Svitlanom Pasičnik, no ni Norvežanke se ne predaju, pa ponovo brzim kontrama rade 4:0 i vode 27:25. Zovko odlično pogađa s uzimanjem time outa nakon čega Podravka prelazi u vodstvo golovima raspucane Cvite.

Pet minuta do kraja rezultat je izjednačen 29:29 i slijedi prava drama sa sretnim završetkom za našu ekipu. Prvo Petković i Penezić zabijaju za sigurno vodstvo Podravke 31:29, Norvežanke izjednačavaju, ali pedeset sekundi do kraja Šerić postiže 32. gol Podravke. Byasen uzima time out nakon čega Ivana Jelčić svojom 24. obranom osigurava dva velika boda.

Sretno ali zasluženo su osvojeni bodovi sa velikim srcem i igrom bez predaje. Sjajna Ivana Jelčić obranila je 24 norveška udarca, pridružila joj se i Svitlana Pasičnik golovima u drugom dijelu. Ukupno ih je postigla deset kao i Camilla Herrem za Byasen. Odlična je bila i Andrea Šerić koja igrala skoro 60. minuta boreći se sa Norvežankama u obrani postigla je i pet golova.

Liga prvakinja - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Podravka Vegeta32:31Byasen
Viborg33:23Leipzig
1Viborg 6171:143+289
2Leipzig 6154:158-47
3Byasen 6153:157-44
4Podravka Vegeta 6172:192-204

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!