Nogomet

Kraljevi traže osvetu

Antonija Pavlić • utorak, 03.11.2009.
Kraljevi traže osvetu
Foto: EPA

Večerašnji ogledi natjecanja po skupinama Lige prvaka ponovno donose veliki okršaj Milana i Real Madrida, ovoga puta na San Siru. Momčad Manuela Pellegrinija u Italiji mora jurišati pobjedu, jer će se u suprotnom u klubu pokrenuti veliki potresi koji prijete već tjednima; ekipa Milana s druge strane nad velikim rivalom traži dvostruki skalp...

Skupina A
Bayern München - Bordeaux 20:45
Maccabi Haifa - Juventus 20:45

Minhenski Bayern očajnički će protiv Bordeauxa na svojoj Allianz Areni tražiti pobjedu, priključak vrhu i "pokrivanje" poraza od istih suparnika prije dva tjedna. Momčad Laurenta Blanca nadigrala ih je u Francuskoj, a neće se opustiti niti u uzvratu. "U dobroj smo poziciji, puni samopouzdanja, no ne smijemo se zavaravati Bayernovom slabijom formom i pritiskom koji imaju na sebi. Pokušat ćemo učiniti što smo učinili i prije dva tjedna, želimo pobijediti i na Allianz Areni."

Strateg Bayerna Louis van Gaal svjestan je imperativa koji leži na njegovoj momčadi. "Bayern je klub koji uvijek mora pobjeđivati; naravno da to nije moguće, no sada uistinu moramo slaviti želimo li dohvatiti drugu rundu. Bio bih sretan kada bi ovoga puta 11 igrača završilo utakmicu, tada bismo mogli imati šanse za pobjedu. Ne smijemo zaboraviti da smo u Münchenu uvijek dobivali važne utakmice", rekao je aludirajući pritom i na niz od osam uzastopnih utakmica bez poraza u Ligi prvaka.

U drugoj utakmici sastat će se Maccabi Haifa i Juventus. Izraelska momčad pomalo je i nesretno izgubila prošlu utakmicu protiv Stare Dame, te pred svojim navijačima priželjkuje pobjedu koja bi im osigurala borbu za nastavak natjecanja. Juventus im na megdan dolazi ranjen od strane Napolija u Seriji A, a kako bi očuvali drugu poziciju na ljestvici trebaju im tri boda protiv neugodnih Izraelaca. "Nadamo se pobjedi u Izraelu; naravno da bismo željeli uz trijumf prikazati i atraktivnu igru, no radije bih uzeo sigurnu, pa makar i minimalnu pobjedu, nego igru bez rezultata", rekao je Ciro Ferrara.

Skupina B
Manchester United - CSKA Moskva 20:45
Bešiktaš - Wolfsburg 20:45

Manchester United sve je bliži osiguranju daljnjeg nadmetanja u Ligi prvaka, a za cementiranje te pozicije sjajno mi im mogla poslužiti večerašnja utakmica protiv CSKA-a na Old Traffordu. Crveni Vragovi tražit će četvrtu uzastopnu pobjedu u ovogodišnjem izdanje najelitnijeg euoprskog natjecanja no to im neće tako lako prepustiti njihovi ruski protivnici. "Respektiramo protivnika, no i CSKA ima itekako sposobne igrače. Namjeravamo napasti, premda nam je još uvijek teško, svi se tek upoznajemo i uigravamo. U ligi smo u teškoj situaciji, no ovdje imamo šanse. Gledali smo i secirali Unitedove utakmice, znamo s čime se susrećemo", rekao je trener Rusa Leonid Slutski.

Bešiktaš, pak, svoj susret protiv Wolfsburga u Turskoj očekuje na iglama; pred igrače je postavljen imperativ osvajanja tri boda i približavanje svojim današnjim njemačkim protivnicima na drugoj poziciji. Mustafa Denizli siguran je kako može iznenaditi Džeku i suigrače, posebno uzevši u obzir izostanak ponajboljeg napadača Vukova Grafitea. Armin Veh s druge strane nezadovoljan je obrambenim segmentom svoje momčadi, te je najavio veću angažiranost veznjaka u susretu protiv Bešiktaša. "Od iznimne nam je važnosti uspjeti i u prvenstvu i u Ligi prvaka. Očekujem da će Bešiktaš napasti, za razliku od prošle utakmice, i tu vidim našu šansu."

Skupina C
Milan - Real Madrid 20:45
Marseille - Zurich 20:45

Derbi večeri odigrat će se u skupini C i potpuno zasjeniti ogled Marseillea i Zuricha - Milan i Real ovoga će se puta sastati na San Siru, i nadamo se, ponoviti sjajan nogomet od prije dva tjedna. Pod većim pritiskom svakako je momčad Manuela Pellegrinija koja je osim poraza od Rossonera pred svojim navijačima nekoliko dana kasnije težak udarac doživjela i od trećeligaša Acolrcorna izgubivši s rezultatom 4:0.

"U Madridu smo u jednom trenutku izgubili kompas i Milan je to kaznio. Ovaj susret važan je objema ekipama, no ne smijemo zaboraviti da imamo i još dvije utakmice u skupini. Milan je dokazao da ima iskusne, dobre igrače, no usprkos tomu mi ćemo na San Siru pokušati pobijediti", rekao je Pellegrini.

Njegov kolega na drugoj klupi Leonardo svjestan je kako će uspjeh sa Santiago Bernabeua biti teško ponoviti. "Za Milan je to bio pozitivan trenutak, ali utakmice kao što je ova večerašnja uvijek su krajnje nepredvidljive. U zadnje vrijeme postižemo dobre rezultate, a i atmosfera koja nas okružuje prije ogleda s Realom posebna je. Ne vjerujem da će taktika i igrači biti previše rotirani u odnosu na prošli ogled, predmnijevam da će susret biti veoma sličan."

Skupina D
APOEL - Porto 20:45
Atletico Madrid - Chelsea 20:45

U skupini D prvo mjesto osigurano je - Chelsea s kormilarom Carlom Ancelottijem manje-više sigurno plovi prema konačnom cilju osvajanja ovoga natjecanja, što jedinu borbu čini onom za drugo mjesto. Atletico Madrid za to i nema baš neke prevelike šanse, posebice stoga što mu igra u posljednjih mjesec dana ne liči na ništa. Novi trener Quique Sanchez Flores i sam je svjestan kako je došao prekasno da bi spasio već amputirane europske klupske ambicije, no igrati dobro i pokušati pomrsiti planove engleskom velikanu nikada nije na odmet - ako ništa, onda za samopouzdanje i moralno dizanje posrnule momčadi.

U drugom susretu na Cipru sastat će se APOEL i Porto, a potonji će protiv slabašnih i limitiranih nogometaša tražiti osiguranje prolaska dalje. Portugalskim vedetama potrebna je pobjeda i poraz Atletica od Chelseaja u Španjolskoj, a trener Jesualdo Ferreira uvjeren je kako će svoj cilj - tri boda - ostvariti. APOEL-ov strateg Ivan Jovanović neće mu, ipak, tek tako prepustiti trijumf. "Vidjeli smo kako je Porto jaka i ofenzivno orijentirana momčad koja igra dobar napadački nogomet. Veselimo se ovoj utakmmici, nadamo se da ćemo iskoristiti iskustvo koje imamo iz prvog susreta da napravimo nešto, možda i pobijedimo. Nikada nije lako igrati protiv tako jakog protivnika, ali dat ćemo sve od sebe jer nam je ova utakmica iznimno važna. Želimo ostvariti prvu pobjedu u skupini."

Liga prvaka - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Bayern0:2Bordeaux
Maccabi Haifa0:1Juventus
1Bordeaux 69:2+716
2Bayern 69:5+410
3Juventus 64:7-38
4Maccabi Haifa 60:8-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Liga prvaka - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Bayern0:2Bordeaux
Maccabi Haifa0:1Juventus
1Bordeaux 69:2+716
2Bayern 69:5+410
3Juventus 64:7-38
4Maccabi Haifa 60:8-80

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!