Nogomet

Konačni kraj za Bayern?

Antonija Pavlić • utorak, 03.11.2009.
Konačni kraj za Bayern?
Foto: EPA

Dvostruki poraz od Bordeauxa označio je i vjerojatni kraj Bayernovim europskim pustolovinama. Unatoč velikim nadanjima na početku sezone Bavarci su krahirali već u natjecanju po skupinama, a veliki danak tome donijele su i ozljede ponajboljih igrača - Robbena, Olića, Riberyja...

Bayern - Bordeaux 0:2
(Gourcuff 37', Chamakh 89')

Trebala je to biti utakmica koja će ih vratiti u život i borbu za proljeće u Europi, a na koncu je sve završilo sasvim drukčije. Francuzi su još jednom uspjeli kazniti izostanke najboljih u redovima Bavaraca, Francka Riberyja i Arjena Robbena; Bayernovu napadačku nemoć na početku su iskoristili za koncentriranje na svoj ofenzivni učinak i na kraju uspjeli postići dva pogotka vrijedna tri boda i osiguranja sljedećeg kruga natjecanja.

Prvu opasniju prigodu kreirao je Braafheld u 4. minuti, pogodivši vratnicu i tako nagovijestivši što obranu FC Hollywooda čeka u nastavku prvog dijela. 20-ak minuta kasnije Wendelov ubačaj za malo je promašio usamljenog Gourcuffa u sredini, a u 34. minuti veliku prigodu konačno su kreirali, ali i propustili domaćini. Nepažnju i zbunjenost Bordeauxove obrane nisu iskoristili Schweinsteiger i Klose, a propust je učinio i sudac susreta, ne vidjevši očigledno igranje rukom Cianija u kaznenom prostoru.

Samo nešto malo kasnije Marc van Bommel izgubio je loptu kao zadnji u liniji svoje obrane i Gourcuffu ponudio otvoren put prema Buttu. Sjajni francuski napadač prigodu nije propustio, rutinskom realizacijom svoju je momčad doveo do vrijednog vodstva.

Usprkos svim Bayernovim napadima u drugom poluvremenu pogodak ipak nije pao na polovici njihovih protivnika - konačnih 2:0 postavio je u 89. minuti Chamakh nakon katastrofalnog izlijetanja vratara Butta. Bayernove europske ambicije ovime su po svemu sudeći završene, premda mršavi izgledi i dalje postoje.

Hrvatski reprezentativac Danijel Pranjić odigrao je svih 90 minuta na lijevom boku, a pri kraju prvog poluvremena zaradio i javnu opomenu.

Maccabi Haifa - Juventus 0:1
(Camoranesi 45')

Dugo se Juventus u Izraelu mučio protiv limitiranih Izraelaca (ili je bolje reći da je Maccabi dugo odolijevao) - terensku nadmoć materijalizirali su tek u drugoj minuti sudačke nadoknade. Diego je sjajnom loptom na desnoj strani izbacio Caceresa, a on u sredini primijetio nadolazećeg Maura Camoranesija. Veznjak Stare Dame priliku nije propustio, loptu je snažno zakucao u Davidovichevu mrežu.

Rezultat iz prvog poluvremena do kraja se nije mijenjao; Maccabi niti u četvrtoj utakmici nije uspio izvojevati prvi europski bod, dok je Juventus ispunio cilj, i 100. pobjedom u Europi stigao gotovo do osiguranja plasmana u daljnje natjecanje. Zanimljivo, istim rezultatom završio je i ogled ove dvije momčadi prije dva tjedna - 1:0 (samo što je pobjednik bila domaća momčad), a i zgoditak je pao također u 47. minuti, strijelac u Italiji bio je Giorgio Chiellini.

Liga prvaka - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Bayern0:2Bordeaux
Maccabi Haifa0:1Juventus
1Bordeaux 69:2+716
2Bayern 69:5+410
3Juventus 64:7-38
4Maccabi Haifa 60:8-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!