Nogomet

Arsenal završio posao

Ante Jukić • srijeda, 04.11.2009.
Arsenal završio posao
Foto: EPA

Očekivanom domaćom pobjedom protiv AZ-a, Arsenal je osigurao plasman među 16 najboljih momčadi Lige prvaka. U drugom susretu ove skupine, Standard je na svom terenu bio bolji od grčkog Olympiacosa, tako da će borba za drugo mjesto vrlo vjerojatno potrajati sve do zadnjega kola...

Arsenal – AZ Alkmaar 4:1
(Fabregas 25', 52', Nasri 43', Diaby 72'/ Lens 82')

Kao što se i očekivalo, Arsenal je sigurnom pobjedom protiv nizozemskog AZ-a "zacementirao" mjesto u ždrijebu osmine finala Lige prvaka. Igrači Arsenea Wengera na svom su Emiratesu pružili svoju klasičnu partiju - Topnici su puno više držali loptu u svom posjedu i stvorili dosta izglednih prilika, iako treba reći da ni gosti nisu bili bezopasni, pogotovo u prvom poluvremenu.

Nizozemska momčad u Londonu je odolijevala do 25. minute, kada je Fabregas usmjerio utakmicu u očekivanom smjeru. Na 2:0 netom prije odlaska na odmor povisio Nasri, dok je sve dvojbe oko pobjednika vrlo brzo po povratku iz svlačionica svojim drugim pogotkom večeri otklonio Fabregas. Za 4:0 u 72. minuti pogodio je Diaby, nakon sjajne akcije u kojoj je sudjelovao i hrvatski reprezentativac Eduardo da Silva, koji je nekoliko minuta ranije na terenu zamijenio van Persieja. Konačnih 4:1 desetak minuta prije kraja postavio je Lens.


Standard – Olympiacos 2:0
(Mbokani 31', Jovanović 88')

Belgijski prvak uhvatio je zadnji "vlak" za povratak u borbu za drugo mjesto u skupini, nakon što je večeras na svom stadionu svladao Olympiacos. U vrlo tvrdoj i neizvjesnoj utakmici, Standard je bio bolji za dva gola, onaj Mbokanija iz 31. minute, te Jovanovića iz same završnice.

Ovom pobjedom belgijska momčad stigla je na dva boda zaostatka u odnosu na svog večerašnjeg protivnika (4-6), ali i do boljeg omjera u međusobnim susretima (Olympiacos je, podsjetimo, u Ateni slavio rezultatom 2:1), što bi se po završetku grupne faze natjecanja moglo pokazati kao zlata vrijedan podatak za Standard.

Liga prvaka - Skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Arsenal4:1AZ Alkmaar
Standard Liège2:0Olympiakos
1Arsenal 612:5+713
2Olympiakos 64:5-110
3Standard Liege 67:9-25
4AZ Alkmaar 64:8-44

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!