Nogomet

"Bila je to briljantna partija"

Antonija Pavlić • četvrtak, 05.11.2009.
"Bila je to briljantna partija"
Foto: EPA

Arsene Wenger bio je zadovoljan izvedbom i pobjedom svoje momčadi protiv AZ Alkmaara, posebno pohvalivši napadački učinak koji su mu u posljednje vrijeme spočitavali engleski mediji...

Visoka pobjeda nad AZ Alkmaarom i, posebno, impresivna napadačka prezentacija, dala je zadovoljštinu Arseneu Wengeru kojeg su otočki novinari u posljednje vrijeme često prozivali zbog nedostatka kreacije, maštovitosti i improvizacije u napadačkoj liniji.

"Jesam li ikada imao toliko opcija? Zasigurno ne. A još imamo i Nicklasa Bendtnera i Thea Walcotta, koji su ozlijeđeni", odgovorio je dežurnim kritičarima.

Vezane vijesti

"Bila je to briljantna partija; dominirali smo i u tehničkom i u taktičkom dijelu i nismo si dozvolili da nas u bilo kojem trenutku opasnije ugroze. Igrali smo puni samopouzdanja i generalno sam veoma sretan."

U posljednjih 12 utakmica u svim natjecanjima Topnici su ostvarili 10 pobjeda i tek su dva puta remizirali. "Konzistentni smo. Rastemo u formi iz utakmice u utakmicu, svakim danom sve smo jači. Sada je važno da stalno napredujemo, igramo jedni za druge i vjerujemo u dobru budućnost."

Prolaz u sljedeću fazu natjecanja kao prvoplasirani još nisu službeno izborili, no prvu priliku za to imat će već 24. studenog kada na Emirates dolazi Standard. "Ovo je tek početak, ništa još nije sigurno i zbog toga moramo naporno raditi do kraja. Čak i da smo se kvalificirali jučer željeli bismo pobijediti i pobjeći na šest bodova razlike. To je naš mentalitet", rekao je kapetan Cesc Fabregas.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!