Nogomet

"Vjerujemo u čudo"

Antonija Pavlić • četvrtak, 05.11.2009.
"Vjerujemo u čudo"
Foto: EPA

Lisandro Lopez kasnim pogotkom na Stade Gerlandu srušio je nade Rafaela Beniteza i doveo momčad Liverpoola u veoma tešku, gotovo bezizlaznu situaciju. Imali su pobjedu na dlanu sedam minuta prije kraja, no nesmotrenost u obrani u 90. minuti koštala ih je, možda, i nastavka europskog puta u Ligi prvaka...

Što preostaje Rafaelu Benitezu u situaciji koja se čini gotovo bezizlaznom? Liverpool je u posljednjih osam utakmica u svim natjecanjima pobijedio tek jednom, a drugoplasirana Fiorentina u Ligi prvaka dva kola prije kraja bježi im dva boda.

"Čuda smo kreirali i prije, sada samo moramo vjerovati da to možemo ponoviti. Bit će teško, ali ne i nemoguće. Moramo nastaviti igrati, pokušati pobijediti u preostalim utakmicama i čekati", rekao je nakon nesretnog remija s Lyonom na Stade Gerlandu.

Vezane vijesti

Ryan Babel prvo je izvanrednim pogotkom iz daljine sedam minuta prije isteka devedesete pogodio za, činilo se tada, spas engleske momčadi, no Lisandro Lopez praktički je u sudačkoj nadoknadi uspio pogoditi za prolaz svoje momčadi.

"Moja momčad kao da je stekla naviku da sve mora ostvariti na teži način. Tokom sezone već smo usavršili 'pisanje' posebnih scenarija", priznao je strateg Lavova Claude Puel.

"Ipak, zadovoljan sam što smo Liverpoolu oteli bodove. Bili smo hrabri i napadali do samog kraja; strašno smo željeli izjednačiti i plasirati se dalje."

Tim su se potezom upisali na popis momčadi koje su u zadnjih nekoliko tjedana opalile šamar Rafi Benitezu i još mu malo zatresle i ovako klimavu stolicu. "Ne mislim da je moj posao na tankoj liniji - razmišljam samo o sljedećoj utakmici. Iz susreta protiv Lyona možemo izvući mnogo toga pozitivnog."

"Razočaran sam jer smo imali sjajnu priliku, no nije još niti sve izgubljeno. Moramo odigrati svoje utakmice i nadati se da će se dogoditi čudo. Nije mi teško hodati uspravno i ponosno, to mi omogućava ponašanje i pristup igrača na travnjaku i izvan njega, te navijači koji su i dalje uz nas."

"Nogomet nekada zna biti okrutan, ali nikada se ne smijete predati - morate vjerovati, vjera je sve", zaključio je pobožni Benitez.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!