Nogomet

Video: Perišić opet zabio Partizanu

Marin Vuković, Vedran Babić, Marin Pintur, Mario Plavčić • četvrtak, 05.11.2009.
Video: Perišić opet zabio Partizanu
Foto: EPA

Hrvatski mladi reprezentativac Ivan Perišić ponovno se upisao u strijelce u ogledu s Partizanom i približio svoju momčad proljeću u Europi. Nogometaši Valencije neće se sretni vratiti s gostovanja u Pragu u četvrtom kolu Europske lige. Španjolci su protiv Slavije u završnici utakmice ispustili veliku prednost i na koncu uzeli samo bod...

Skupina B: Novi kiks Valencije

Slavia Prag – Valencia 2:2
(Janda 79', Grajciar 82'; Joaquin 22', Maduro 47')

Vezane vijesti

Vrlo su uzbudljivu utakmicu odigrali Slavia i Valencia u Pragu. Česi su se iz nemoguće pozicije uspjeli vratiti u dvoboj i osvojiti veliki bod. Gosti iz Valencije su planirali nadoknaditi gubitak dva boda iz dvoboja istih protivnika u Španjolskoj. Sve je išlo po planu do samog kraja utakmice. Španjolci su poveli u 22. minuti preko Joaquina koji je bio precizan s bijele točke. Vodstvo je u 47. minuti povećao Maduro. Valencia je doadatni vjetar u leđa dobila već sljedeće minute kada je drugi žuti karton dobio Šenkerik.

Međutim, u nogometu nije gotovo dok sudac ne odsvira kraj. Slavia je smanjila u 79. minuti kada je precizan bio Janda, a veliko veselje svojim navijačima je samo tri minute donio Grajciar. Ni Valencia nije završila utakmicu s 11 igrača, na samom kraju sudačke nadoknade crveni je karton dobio Ruben Baraja.

Genoa – Lille 3:2
(Palacio 14', Crespo 58', Sculli 90'; Frau 67', Gervinho 84')

I druga utakmica skupine B donijela je velika uzbuđenja. Bez ozlijeđenog Ivana Jurića u sastavu Genoa je povela u ranoj fazi utakmice, u 14. minuti zgoditak je postigao Palacio. Iako su obje momčadi imale dosta prilika u prvom dijelu, rezultat se nije mijenjao.

Drugo poluvrijeme je počelo slično kao prvo. U 58. minuti Genoa dolazi do novog pogotka, a strijelac je bio nekad slavni golgeter Hernan Crespo. Dvadesetak minuta nije bilo golova, a onda je Lille uspio izjednačiti u samo osam minuta. U 76. minuti je precizan bio Frau, a u 84. minuti i drugi joker s klupe Lillea postiže pogodak, ovoga puta spretan je bio Gervinho. Ali i Genoa ima svog jokera. U drugoj minuti sudačke nadoknade pobjedu domaćinu donosi Giuseppe Sculli.

Skupina C: Izraelci pokorili Beč

HSV – Celtic 0:0

Hamburg nije uspio doći do pobjede s kojom bi vrlo vjerojatno osigurao proljeće u europskim natjecanjima. Iako su bili bolji protivnik od Celtica, Ze Roberto i društvo nisu uspjeli probiti čvrstu škotsku obranu. S ovim bodom Celtic održava minimalne šanse za prolaz.

Rapid Beč – Hapoel Tel Aviv 0:3
(Yadin 12', Vermouth 64', Natcho 70')

Možda nije iznenađenje pobjeda Hapoela, međutim vjerojatno je malotko očekivao pobjedu s tri pogotka razlike. Rapid je uputio 14 udaraca prema vratima protivnika, gosti samo 6, ali su bili puno precizniji. Hapoel je poveo prekrasnim pogotkom Yadina u 13. minuti. Yadin je s tridesetak metara probio mrežu Rapida. Domaći su najbliže pogotku bili u 35. minuti kada je naš Nikica Jelavić pogodio gredu.

Izraelci su se u drugom dijelu uglavnom orijentirali na kontre i na taj način postigli još dva pogotka preko Vermoutha u 64. minuti i Natcha u 70. minuti.

Skupina D: Hertha slavila u nadoknadi

Heerenveen - Hertha 2:3
(Papadopulos 4', 36' / Domovchiyski 21', 52', Wichniarek 90')

U uzbudljivoj utakmici između Heerenveena i berlinske Herthe gosti su stigli do tri boda iako su domaćini vodili u dva navrata. Već u 4. minuti Heerenveen vodi 1:0, a strijelac je bio Papadopulos. U 22. minuti Domovchiyski izjednačuje na 1:1, no na odmor se odlazi s 2:1 za nizozemsku momčad nakon drugog pogotka Papadopulosa u 36. minuti.

Gosti ponovno izjednačuju u 50. minuti, a pogodak za 2:2 postigao je ponovno Domovchiyski. Kada se činilo da će svakome pripasti po bod, uslijedio je šok za domaćine - u prvoj minuti sudačke nadoknade Wichniarek postiže pogodak za 2:3 i veliko slavlje gostiju.

Sporting - Ventspils 1:1
(Carlos Saleiro 22' / Zamperini 15')

Na stadionu José Alvalade Sporting nije uspio poraziti Ventspils iz Latvije. Gosti su se postavili hrabro što im se isplatilo već u 15. minuti kada su poveli, a strijelac je bio Zamperini. Ipak, vodstvo gostiju nije dugo trajalo - u 22. Carlos Saleiro postiže pogodak za izjednačenje, a ujedno i za konačnih 1:1.

Skupina E: Basel lako s Bugarima, Roma okrenula

Basel - CSKA Sofija 3:1
(Galebaret 35', Frei 41', 67' / Jančev 61')

Švicarski Basel lako se obračunao s bugarskim CSKA iz Sofije. Utakmica je odlučena već u prvom dijelu koji je završio vodstvom Basela od 2:0, a strijelci su bili Galebaret u 35. minuti te Frei nakon jedanaesterca šest minuta kasnije. U drugom poluvremenu gosti smanjuju na 2:1, a pogodak je postigao Jančev u 61. minuti. Utakmicu je odlučio Frei svojim drugim pogotkom u 67. minuti i tako Baselu osigurao nove bodove.

Roma - Fulham 2:1
(Riise 69', Okaka Chuka 76' / Kamara 19')

Roma je na Olimpicu slavila protiv Fulhama rezultatom 2:1. Gosti su poveli već u 19. minuti iz kaznenog udarca, a strijelac je bio Kamara. Rezultatom 0:1 otišlo se na odmor. Početkom drugog dijela gosti ostaju s igračem manje nakon isključenja Nevlanda u 49. minuti susreta. U 69. minuti - izjednačenje. Strijelac za domaćine bio je Riise.

Nakon izjednačujućeg pogotka Roma vrši još veći pritisak koji se isplatio u 76. minuti. Okaka Chuka postiže pogodak za 2:1 i veliko slavlje Rimljana. Gosti utakmicu završavaju s dva igrača manje budući da je u sudačkoj nadoknadi isključen i Konchesky.

Skupina F: Gosti stopostotni

Dinamo Bukurešt - Galatasaray 0:3
(Kewell 22', Nonda 24', Mehmet Topal 56')

Lakše od očekivanog Galatasaray je došao do vrijednih bodova na gostovanju u Rumunjskoj. Gosti su poveli u 22. minuti preko Kewella, a samo dvije minute kasnije Nonda postiže pogodak za 0:2. U 56. minuti Mehmet Topal zaključuje susret pogotkom za 0:3. U 68. minuti N' Doye zarađuje drugi žuti karton i Dinamo završava utakmicu s igračem manje.

Sturm - Panathinaikos 0:1
(Katsouranis 70')

Nakon 1:0 za Panathinaikos u Ateni, Grci su slavili u Austriji identičnim rezultatom. Utakmica je bila prilično ravnopravna, a trenutak odluke dogodio se u 70. minuti kada Katsouranis postiže pogodak za 0:1 koji je u konačnici značio nova tri boda za Grke. U 90. minuti u igru je ušao naš Ante Rukavina koji zamijenio Djibrila Cisséa.

Skupina G: Salzburg praktički osigurao prvo mjesto

Villarreal - Lazio 4:1
(Pires 2', 15' (11m), Cani 13', Rossi 83' (11m)/ Zarate 73')

Vrlo sadržajna i borbena utakmica u Villarrealu. U 90 minuta gledatelji su mogli vidjeti pet pogodaka, dva realizirana i jedan promašeni jedanaesterac te dva crvena kartona i još osam javnih opomena. Od pet pogodaka domaćini su postigli četiri, od čega čak tri u prvih 15 minuta, pa je ostatak utakmice bio lišen rezultatske neizvjesnosti, pogotovo ako znamo da je već u četvrtoj minuti Baronio zaradio crveni karton za goste.

Kod rezultata 3:0 za Villarreal isključen je i domaći igrač Rodriguez, koji je uz to skrivio jedanaesterac. Tu se pružila kakva takva prilika za povratak Lazija u susret, no Foggia nije uspio realizirati najstrožu kaznu. Rimljani su ipak smanjili u 73. preko Záratea, a konačnih 4:1 postavio je s bijele točke deset minuta kasnije Rossi.

Ovim putem se Villarreal osvetio Laziju za poraz na Olimpicu prije dva tjedna te su sada ta dva kluba bodovno izjednačena na drugom mjestu sa šest bodova.

Levski - Red Bull Salzburg 0:1
(Schiemer 90')

U Sofiji se pak činilo kako neće biti pogodaka, a onda je na samom izdisaju dvoboja, u petoj minuti sučeve nadoknade, Schiemer zatresao mrežu Bugara i odveo svoju momčad od 12. boda, koji joj praktički osigurava prvo mjesto u skupini. Za Red Bull hrvatski reprezentativac Nikola Pokrivač odigrao je svih 90 minuta, a važno je napomenuti kako je Levski zadnjih pola sata igrao s deset igrača jer je na ranije tuširanje poslan Sarmov.

Skupina H: "Škrti" domaćini

Twente - Sheriff 2:1
(Stoch 8', 89'/ Tiote 68')

U skupini H gosti nisu imali previše razloga za zadovoljstvo. U Enschedeu Twente je također dobio svoju osvetu protiv moldavskog Sheriffa, koji se pokazuje kao vrlo neugodna momčad koja još uvijek ima šanse za prolaz. Nizozemci su slavili 2:1, a junak domaće pobjede je 20-godišnji Slovak na posudbi iz Chelseaja, Miroslav Stoch, koji je u samoj završnici odlučio utakmicu.

Fenerbahče - Steaua 3:1
(Santos 15', Bilica 51', Alex 67'/ Kapetanos 38')

Fenerbahče je napravio veliki korak ka osiguranju prvog mjesta u skupini savladavši i po drugi put u nizu rumunjsku Steauu. Iako se na poluvrijeme otišlo s rezultatom 1:1, Turci su u nastavku preko Bilice i Alexa stigli do tri boda.

Skupina I: Benfica opet jača od Evertona

AEK - BATE 2:2
(Blanco 1', Manduca 38'/ Rodionov 17', Volodko 26')

Možemo reći kako ovaj rezultat 2:2 ne odgovara ni AEK-u ni BATE-u. Naime, radi se o dvjema momčadima koje su do ovoga kola držale začelje skupine sa po tri osvojena boda i pobjeda u ovoj utakmici nametnula se kao imperativ i jednima i drugima. Na kraju ipak podjela bodova, koja najviše odgovara Evertonu.

Everton - Benfica 0:2
(Saviola 63', Cardozo 76')

U borbi za prvo mjesto Benfica je odnijela puni plijen zahvaljujući boljem drugom poluvremenu u kojem je južnoamerička kombinacija Saviola - Cardozo riješila utakmicu. Everton može žaliti zbog oba pogotka - prvog su primili olako, a drugi je postignut iz očiglednog zaleđa. Ovako, u dvije utakmice Benfica je Englezima zabila čak sedam golova, a nije primila ni jedan.

Skupina J: Perišić pogodio i u Beogradu

Partizan - Club Brugge 2:4
(Ljajić 52', Washington 66'; Perišić 28', Kouemaha 36', 57', 74')

Kada je prije dva tjedna sa svoja dva pogotka potopio Partizan, mladi hrvatski reprezentativac Ivan Perišić rekao je kako ga ne bi smetalo da bude strijelac i u Beogradu. Što je najavio, to je i učinio, Perišić je i večeras pogodio mrežu Partizana u utakmici koju je Club Brugge praktički riješio već nakon prvih 45 minuta. Naš je reprezentativac načeo mrežu domaćina u 28. minuti, a njegovim stopama krenuo je i Kouemaha, koji je osam minuta kasnije udvostručio prednost belgijske momčadi.

Ljajić je početkom drugog dijela vratio nadu Beograđanima, ali već u 57. minuti svojim drugim pogotkom na utakmici Kouemaha vraća goste na dva pogotka prednosti. Partizan se ne predaje i u 66. minuti preko Washingtona dolazi na 3:2, ali posljednju riječ imali su igrači Bruggea, za konačnih 4:2 pogodio je Odjidja-Ofoe 15 minuta prije kraja. Domaćin je posljednjih deset minuta igrao s desetoricom jer je zbog drugog žutog kartona isključen Krstajić.

Toulouse - Šahtar 0:2
(Luiz Adriano 50', Gai 64')

Šahtar je definitivno riješio sve dvojbe oko svog plasmana u sljedeći krug Europske lige, ako su takve dvojbe uopće postojale. Nakon četiri kola ukrajinska momčad zadržala je stopostotni učinak, a večeras su u Toulouseu slavili s 2:0. Luiz Adriano načeo je domaću mrežu u 50. minuti, a 14 minuta kasnije na 2:0 povisio je Gai. Darijo Srna odigrao je 74 minuta u dresu Šahtara, a tada je zamijenjen Kobinom.

Skupina K: Sve i dalje otvoreno

Kobenhavn - PSV Eindhoven 1:1
(Gronkjaer 40' - 11m, Dzsudzsak 72')

PSV je remijem u Kopenhagenu zadržao prvo mjesto na ljestvici skupine K, ali i dalje ne može sa sigurnošću računati na plasman u sljedeći krug. Sve četiri momčadi u posljednja dva kola imaju izgleda izboriti taj cilj. Kobenhavn je večeras poveo pogotkom Gronkjaera iz jedanaesterca pet minuta prije odlaska na odmor, a za goste je izjednačio Dzsuzsak dvadesetak minuta prije kraja utakmice.

CFR Cluj - Sparta Prag 2:3
(Traore 25', Dubarbier 90'+1'; Holenda 6', 13', Wilfried 90'+6')

Vrlo uzbudljiva utakmica odigrana je u Rumunjskoj gdje je CFR Cluj u šestoj minuti sudačke nadoknade primio pogodak i izgubio bod koji bi se mogao pokazati ključnim na kraju natjecanja u skupini K. Sparta je došla do brzog uvjerljivog vodstva pogocima Holende u šestoj i 13. minuti, a u 25. minuti Traore je pogodio za Cluj. Činilo se kako će Cluj osvojiti barem bod kada je u prvoj minuti sučevog vremena na 2:2 izjednačio Dubarbier, ali Wilfried pet minuta kasnije donodi pobjedu gostima iz Praga.

Skupina L: Werder siguran, Athletic na korak

Werder - Austria Beč 2:0
(Borowski 41', Hugo Almeida 84')

Werder se dva kola prije kraja riješio muka oko europskog proljeća i pobjedom nad bečkom Austrijom već sada osigurao jedno od dva mjesta koja jamče plasman u sljedeći krug. Pogoci na kraju prvog i drugog poluvremena bili su dovoljni za pobjedu od 2:0, prvi je djelo Borowskog, a drugi Huga Almeide.

Nacional - Athletic Bilbao 1:1
(Edgar 62' - 11m; Etxeberria 85')

Igrači Nacionala imat će za čime žaliti ne uspiju li se plasirati u šesnaestinu finala Europske lige. U 64. minuti iz jedanaesterca kojeg je realizirao Edgar imali su rezultat kojim bi se sasvim približili Athleticu u poretku skupine L. Međutim, 11 minuta prije kraja ostali su s desetoricom igrača nakon isključenja Pinta, a samo pet minuta kasnije Etxeberria je spasio bod gostima iz Španjolske i ostavio ih u komotnoj situaciji prije dva posljednja kola.

Europska liga - Skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Slavia Prag2:2Valencia
Genoa3:2Lille
1Valencia 612:8+412
2Lille 615:9+610
3Genoa 68:10-27
4Slavia Prag 65:13-83

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!