Ostali sportovi

Na Mladosti svijet ostaje

Mateja Gošćiej • ponedjeljak, 02.11.2009.
Na Mladosti svijet ostaje
Foto: Davor Sajko

Derbi kola otkrio je trenutno najspremniju hrvatsku prvoligašku ekipu u ženskoj odbojci, HAOK Mladost. Unatoč nešto težem ulasku u susret, u završnicu dvoboja za ostanak na prvoj poziciji ušle su sjajno i s veseljem otišle kući s gostovanja u Puli.

Nakon četvrtog odigranog kola konkurencija na vrhu sve je manja, pa se tako ekipa Mladosti sada jedina može pohvaliti kao neporažena u ovoj sezoni. Novi trijumf zagrebačke su odbojkašice ostvarile na posljednjem gostovanju, kada su s 3:1 svladale dotad drugoplasiranu ekipu iz Pule. U početku je to izgledao kao pravi derbi, u kojem se igralo čvrsto poen za poen uz sjajnu igru s obje strane, da bi gošće iz Zagreba ipak u nastavku pokazale malo bolju pripremljenost za sezonu. Mladost s dva poena razlike (27:25) uzima prvi set, a domaće uzvraćaju također s tek razlike (25:23). Ono što je uslijedilo nakon gubitka seta Mladostašica Puljanke će zasigurno rado zaboraviti, jer su u trećem setu teškom mukom uzele 13, a u posljednjem 18 poena. U svakom slučaju, zaslužena pobjeda Mladosti koja s pravom cilja na sam vrh, iako će i Pula ove sezone biti težak protivnik ostatku ekipa u prvenstvu.

S dva boda, no i tek jednim setom zaostatka, vodeće Zagrepčanke u stopu prati ŽOK Vukovar. Vukovarke su u proteklom kolu s laganih 3:0 slavile u gostima protiv ekipe Grobničara, te rutinski upisale nova tri boda. Iz seta u set, domaće su osvajale po dva poena više (17,19,21), pa da se igrao i peti, možda bi kod kuće ostao barem jedan, ovako, još jedna vrijedna pobjeda djevojaka iz Vukovara.

S jednim bodom manje, osam, Vukovar prati ekipa Cestorada. One su u proteklom kolu uzele tri boda kod kuće protiv Marsonie i čekale kiks Vukovarki, koji se nije dogodio. No, pobjeda je svakako vrijedna, kako za priključak samom vrhu, tako i za samopouzdanje jer se u Vinkovcima vodila prava borba. Susret je okončan s tri seta po 25:23 i jednim 25:17, kojeg je dakako uz dva prijašnja na svoj konto upisala domaća ekipa. Tek šestoplasirana Marsonia pokazala je da je kvalitetom daleko više u hrvatskoj odbojci, pa se nadamo da najbolje od većine ekipa tek slijedi. Cestorad je sezonu počeo sjajno uz tek jedan poraz, a da li će upisati novi ili zamijeniti mjesto na tablici s Vukovarom, znat ćemo u narednom kolu kada te dvije ekipe igraju apsolutni derbi kola.

Ono što je Azena uradila proteklog vikenda, sigurno će još dugo pamtiti. S dosad najtežim porazom ove sezone kući su poslale OK Zagreb, koji je na vrućem terenu Velike Gorice uspio osvojiti tek 34 poena. Nije ni to toliko loše, no kada se pogleda da su Zagrepčanke u prvom setu uzele samo četiri poena(!) očito je da je stanje u našoj odbojci i više nego alarmantno, štoviše jer Zagreb nije ni posljednja ni pretposljednja ekipa lige, već osma. Nešto bolje izdanje u drugom i trećem setu (12,18) nije ih moglo spasiti ni od sramote ni od poraza. Druga ovosezonska pobjeda djevojaka iz Azene jako je slatka i naravno zaslužena, no sada se okreću dalekom gostovanju u Kaštelima.

Baš će odbojkašice Kaštela u narednom kolu sigurno tražiti nove bodove, jer su vrijedne ispustile ovog vikenda u Osijeku. Boljom od njih pokazale su se domaće i to s 3:1 u setovima. Susret je otvoren sjajno, borbom u terenu i lijepom igrom na mreži, što je dovelo i do tijesne završnice u kojoj je za nijansu uspješnija bila ekipa Osijeka 26:24. Domaćima su gošće brzo uzvratile brzim drugim setom i poravnanjem rezultata sa dobrih 25:14, no više od toga nisu mogle. U nastavku rutinska igra sastava koji igra na svom terenu, na veselje Osječanki, koje su tako upisale prvu pobjedu ove sezone.

1. A Hrvatska odbojkaška liga, seniorke, 4. kolo:
ŽOK CESTORAD - ŽOK MARSONIA 3:1 (25:23,23:25,25:17,25:23)
ŽOK PIVOVARA OSIJEK - OK KAŠTELA DC 3:1 (26:24,14:25,25:19,25:20)
OK VOLKSBANK Azena - OK ZAGREB 3:0 (25:4,25:12,25:18)
OK OTP BANKA PULA - HAOK MLADOST 1:3 (25:27,25:23,13:25,18:25)
OK GROBNIČAN - ŽOK VUKOVAR 0:3 (17:25,19:25,21:25)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!