Rukomet

KIF Kolding iznenadio veliki Kiel

Goran Markuš • nedjelja, 08.11.2009.
KIF Kolding iznenadio veliki Kiel
Foto: EPA

Sa sjajno odrađenih 60 minuta KIF Kolding je uspio iznenaditi i veliki THW Kiel koji je po prvi puta ove sezone teren napustio bez sva tri euroligaška boda. Uz KIF i Kiel bez pobjednika smo ostali i kod susreta Vardara i Amicitije dok je jedino slavlje u skupine D u četvrtom kolu upisala sjajna Barcelona...

Nakon sigurnog poraza od Barcelone u prošlom kolu rukometaši KIF Koldinga i nakon ogleda sa Kielom ostali su neporaženi na domaćem terenu. Vrlo rano Nijemci su očekivano preuzeli inicijativu, no domaćin je bio spreman i na veliki se odmor odlazi rezultatom 13:13.

Najizgledniju priliku Nijemci su imali kod rezultata 24:22, no nekoliko nespretnih pokušaja u kombinaciji sa sjajnim obranama Olea Erevika spasilo je domaćine od sigurnog poraza. Zapravo, upravo suprotno, Kolding vrlo brzo ubacuje u višu brzinu i nakon izjednačenja na 31:31 Erevik brani dva pokušaja sjajnog Narcissea i Kiel ostaje bez prvih ovosezonskih euroligaških bodova.

"Promašili smo previše sigurnih golova da bismo pobijedili", zaključio je trener gostiju, Alfred Gislasson na što se pak trener Koldinga, Ingemar Linnell odmah nadovezao: "Odradili smo najbolju utakmicu od kad sam ja u ovom klubu. Iskoristili smo sve što nam je pruženo i tako bespogovorno upisali najveći ovosezonski bod."

Nakon što je njihov sukob u nacionalnom prvenstvu prije nepuna dva tjedna završio bez pobjednika Barcelona i Ademar susreli su se i u rukometnoj Ligi prvaka gdje je je puno boljom igrom, posebice u obrani, ovog puta bez većih problema slavila domaća Barcelona.

Domaćini su već nakon nekoliko uvodnih minuta izgradili solidnih+ 5 da bi se gosti ipak regrupirali i do poluvremena smanjili zaostatak na tri gola. Međutim, sjajnom igrom po povratku na teren gosti se ponovno odvajaju na velikih sedam golova razlike čime osiguravaju treće ovosezonsko euroligaško slavlje.

"Susret je odlučen u početnim minutama drugog poluvremena kad smo napravili previše grešaka koje momčad kakva je Barcelona zna iskoristiti. Nakon toga vremena za povratak jednostavno je bilo premalo", zaključio je Ademarov Jorge Garcia.

Za kraj svakako treba spomenuti i ogled dvije momčadi sa samog dna tablice, Vardara i Amicitije koji je nakon mnogo borbe s obiju strana ipak donio prve ovosezonske euroligaške bodove za oba kluba. Dugo su domaćini držali kontrolu, no gosti se nisu predavali do samog kraja kada na trenutak i preuzimaju vodstvo da bi susret završili rezultatom 22:22.

Nedvojbeno prvo ime susreta bio je vratar gostiju, Arunas Vaškevičius koji je sa 23 obrane zadržao svoju Amicitiju u igri i kad je bilo najteže te ih tako uopće doveo u mogućnost da se bore za svoje prve ovosezonske bodove.

Liga prvaka - Skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

KIF Kolding31:31Kiel
Barcelona28:22Abanca Ademar Leon
Vardar Skoplje22:22Zürich
1Kiel 10347:271+7617
2Barcelona 10341:279+6217
3KIF Kolding 10287:288-111
4Abanca Ademar Leon 10291:293-211
5Vardar Skoplje 10253:316-633
6Zürich 10254:326-721

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!