Liga prvakinja - Skupina A, 3. kolo, 08.11.2009.
Podravka Vegeta
Podravka Vegeta 31:27 Viborg
Viborg

Viborg pao u Koprivnici

Željko Kubatka • nedjelja, 08.11.2009.
Viborg pao u Koprivnici
Foto: Kristijan Komarica

Pred otprilike tisuću i pol gledatelja u Koprivnici je odigran velik rukometni dvoboj, koji je završio fenomenalnom pobjedom rukometašica Podravke Vegete nad aktualnim europskim prvakinjama...

PODRAVKA VEGETA – VIBORG 31:27 (13:15)

Liga prvakinja, Skupina A
SD Fran Galović – Koprivnica, gledatelja: 1500
Suci: Jan Erik Leandersson – Mikael Lindroos (Finska)

PODRAVKA VEGETA: Žderić, Čović, Vukojević 1, Kožnjak 1, Petković 7, Lovrak 1, Zebić 2, Dragišić 1, Poljak, Šerić, Jelčić, Pasičnik 1(1), Tatari 5, Penezić 12.
Trener: Zdravko Zovko

Obrane: Žderić (0+0), Jelčić (15+2)
Sedmerci: 1/2
Isključenja:6 minute

VIBORG: Skov 8, Moller, Ačimović, Aaen 2, Mikkelsen 5, Nielsen 2, Bralo, Varzaru, Lunde Haraldsen, Popović 4, Kovacsics, Thorius, Ahlm 1, Althaus 5.
Trener: Jakob Vestergaard

Obrane: Lunde Haraldsen (13+1 ), Bralo(2+0)
Sedmerci: 0/2
Isključenja: 12 minuta

Utakmica je počela obostranim greškama te obranama golmanica, a osjetila se i nervoza igračica oba tima. Podravka se bolja snašla i u sedmoj minuti povela s 4:1. Europske prvakinje u sljedećim minutama postižu tri gola i poravnavaju na 4:4. Podravkašice pokušavaju sve riješiti udarcima izvana i to preko sredine gdje ih blokira odlična Njemica Anja Althaus ili na golu Katrine Lunde Haraldsen.

Petnaest minuta je trebalo Viborgu za prvo vodstvo, gol je postigla Althaus. Podravka igra nedovoljno čvrsto u obrani i dozvoljava Rikke Skov da uđe u seriju pogodaka s kojom Viborg vodi 9:7. Nakon isključenja Kožnjak te Skov i Popović Podravka uspijeva postići pet uzastopnih golova za još jedno vodstvo od tri gola razlike 12:9. Jakob Vestergaard uzima time-out za Viborg pri isteku danskog napada. Rikke Skov golom prekida niz Podravke, a Mikkelsen iz kontre smanjuje na 13:11.

Poslije isključenje Šerić gošće golovima Althaus u 25. minuti izjednačuju, a Zdravko Zovko zove minutu odmora za svoje rukometašice. I poslije odmora Koprivničanke imaju poteškoća u realizaciji napada. Anja Althaus postiže još dva gola, Penezić promašuje sedmerac i poluvrijeme završava s vodstvom Dankinja 15:13.

Bilo je to solidno odigrano poluvrijeme rukometašica Podravke, dok se stekao dojam da europske prvakinje nisu previše raspoložene i da su spremne za poraz, uz efikasnije Penezić, Kožnjak i Pasičnik koja nije postigla niti gola u prvom poluvremenu.

U prvih deset minuta drugog dijela Podravkašice uspijevaju potpuno izravnati snage na terenu. Odlična obrana bila je praćena prodornijim napadom što je donijelo i minimalno vodstvo. Do sredine drugih trideset minuta igralo se gol za gol s minimalnim vodstvom Koprivničanki. Na krila ulaze Lovrak i Dragišić kod Podravke, a Bralo na gol Viborga.

Deset minuta prije kraja prvi put domaće vode s dva gola razlike, na što Vestergaard uzima minutu odmora nakon čega Dankinje brzim golovima izjednačuju na 24:24. U 55. minuti ustaju Podravci pozdraviti četiri gola prednosti njihovih rukometašica, rezultat je 28:24.

Zdravko Zovko uzima time-out na isteku 56. minute poslije dva gola Mikkelsen iz kontranapada i smanjenja Viborga na dva gola minusa. Penezić postiže svoj 12. pogodak, a Petković šesti za ponovno vodstvo od četiri gola i pobjeda nad europskim prvakinjama se nazire. Do kraja cijela dvorana ustaje i pljeskom vodi i pozdravlja veliku pobjedu.

Odlična je bila Andrea Penezić s 12 golova, pridružila joj se Ivana Petković sa sedam i Ivana Jelčić sa 17 obrana. Dojam poslije prvog poluvremena nas nije prevario, europske prvakinje su bile zrele za poraz i doživjele su ga. Zdravko Zovko je opet dobro vodio svoju ekipu i ukazao im na greške na odmoru između dva poluvremena. Europske prvakinje su pale!

Liga prvakinja - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Podravka Vegeta31:27Viborg
Byasen23:22Leipzig
1Viborg 6171:143+289
2Leipzig 6154:158-47
3Byasen 6153:157-44
4Podravka Vegeta 6172:192-204

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!