Rukomet

Velike pobjede Krima i Budućnosti

Željko Kubatka • utorak, 10.11.2009.
Velike pobjede Krima i Budućnosti
Foto: EPA

U trećem kolu Lige prvakinja izdvojila se Budućnost pobjedom u gostima kod FCK-a, Krim uvjerljivom pobjedom nad austrijskim Hypom i španjolski Itxako prvim bodom.

Norveški Byasen je uspio sačuvati vodstvo od 16:10 nakon prvog dijela i minimalno pobijediti njemački Leipzig. Njemice nisu mogle zaustaviti Ivu Zamorsku koja je bila najbolji strijelac postigavši sedam golova. Norvežanka Mette Ommundsen je s osam golova bila najefikasnija na njemačkoj strani. Na žalost, bilo je tek 600 gledatelja u Trodheimu, bez prave podrške za prve bodove Byasena.

U Ljubljani je 2600 gledatelja dočekalo austrijski Hypo posrnulog Gunnera Prokopa. Bila je to još jedna dobra utakmica slovenskog prvaka s raspoloženom Andreom Lekić. Slovenke su vodile tijekom cijele utakmice bez većeg otpora austrijskog sastava koji je očito još pod dojmom ispada i kazne za bivšeg trenera. Uz osam golova Lekić, na golu je bila nesavladiva bila Sergeja Stefanisin s 18 obrana.

Francuski Metz je ponovo pružio blijedu partiju na gostovanju, ovog puta u Aalborgu. Ključ danske pobijede je bila dobra igra u obrani s kojom su zaustavili gostujuće napade. Najefikasnija Metzova rukometašica, Ruskinja Oxana Pal, je postigla šest golova dok je Louise Mortensen zabila osam za dansku ekipu.

U skupini C se u ruskom Čehovu dogodilo pravo iznenađenje, a Ruskinje su izgubile bod od španjolskog Itxaka. Španjolkama je to prvi osvojeni bod poslije poraza od Oltchima i Györa. Imale su rukometašice Zvezde priliku osvojiti i drugi bod, ali nisu iskoristile zadnji napad. Elena Polenova postigla je pet golova za Zvezdu, a Alonso Bernardo 12 pogodaka za španjolski tim.

Rumunjski Oltchim je i treći put pobijedio te sa šest bodova osigurao nastavak natjecanja u Ligi prvakinja. Rumunjke i Mađarice su odigrale vrhunsku utakmicu pred 2000 gledatelja. Prvo poluvrijeme je završilo neriješeno 13:13, a u drugom su rumunjske rukometašice dodale gas i sigurno osvojile nove bodove protiv Györa. Rumunjka Cristina Neagu i Eduarda Amorim (Györi) su postigle po sedam golova za svoje ekipe. Utakmicu je sudio hrvatski sudački par Vjekoslav Lovrić i Hrvoje Petković, što začuđuje jer im je zabranjeno suđenje u hrvatskom rukometu, pa nije jasno kako može biti dobar za europski?!

I Larvik je treći put pobijedio i nalazi se na čelu tablice skupine D. Za drugo mjesto će se boriti ostale tri ekipe, Dinamo, FCK i Budućnost. "Bila je to užasno teška borba za dva boda", izjavio je trener Larvika Karl Erik Böhn. I bila je teška borba u kojoj su Ruskinje mogle pobijediti jer su vodile u 45. minuti 14:10, što Norvežanke, koje se nikad ne predaju, dostižu u samo sedam minuta. Bila je to utakmica s neuobičajeno malo golova, tek osamnaest je trebalo Norvežankama za pobjedu.

Crnogorska Budućnost je na radost svojih navijača konačno pokazala ono što se i očekivalo od nje. Borbenost i rukometna vještina s kojom su osvojeni prvi bodovi. Susret je puno puta bio na prekretnici, međutim Katarina Bulatović je postizala pogotke kada je najviše trebalo, devet u konačnici. S dva boda iz Danske Budućnost je poboljšala svoju poziciju i borba za drugo mjesto je sada potpuno otvorena.

Liga prvakinja se nastavlja utakmicama četvrtog kola idući vikend, poslije čega nastaje pauza do iduće godine.

Liga prvakinja - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Podravka Vegeta31:27Viborg
Byasen23:22Leipzig
1Viborg 6171:143+289
2Leipzig 6154:158-47
3Byasen 6153:157-44
4Podravka Vegeta 6172:192-204

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!