Košarka

Ekaterinburg pao u Valenciji

Ante Jukić • srijeda, 11.11.2009.
Ekaterinburg pao u Valenciji
Foto: Nikola Movrić

Derbi večeri Eurolige košarkašica odigran je u Valenciji, gdje su domaći Caseres i ruski Ekaterinburg odlučivali o prvom mjestu u Skupini A. Pobjeda je u konačnosti otišla u ruke španjolske momčadi, koja je slavila rezultatom 87:68...

Skupina A

Maksimalan učinak košarkašica Casaresa i Ekaterinburga nakon prva dva kola Eurolige, obećavao je neizvjesnu utakmicu u Valenciji, što se na kraju ipak nije pokazalo točnim. Naime, domaće igračice kontrolirale su rezultat tijekom cijelog susreta, da bi u samoj završnici u potpunosti "otpuhale" svoje protivnice i ubilježile visoku 87:68 pobjedu.

Najbolje u redovima Casaresa bile su Milton i Palau, koje su u pobjedu svoje ekipe ugradile po 19 poena, a svakako treba spomenuti i vrlo dobar učinak Vesele (16) i De Souze (13). Kod Ruskinja, pak, bolje od ostalih bile su Wauters (16) i Bibrzycka (13).

I dok su se Casares i Ekaterinburg borili za prvo mjesto u skupini, Riga i Taranto u međusobnom su dvoboju "hvatali" svoju prvu pobjedu i bijeg s dna. Nakon 40 minuta tvrde i ne pretjerano lijepe košarke, parket su pjevajući napustile gošće, koje su slavile rezultatom 70:59. Talijansku ekipu sa 17 ubačaja do pobjede je vodila Rebekkah Brunson, kojoj su na drugoj strani najveći otpor pružale Willis (14) i Lima (10).

Skupina B

Wisla nastavlja s odličnim igrama u Euroligi. Nakon pobjeda u uvodna dva nastupa, Poljakinje su do treće stigle večeras u Lilleu, kojemu je to već drugi poraz u natjecanju. Predvođene Ewelinom Kobryn (24) i Janell Burse (15), gošće iz Poljske uspjele su neutralizirati najbolje igračice domaće momčadi, Bertal (15) i Comfort (14), te u konačnici slaviti rezultatom 77:71.

Skupina C

Košarkašice Praga opravdale su ulogu favorita u dvoboju s poljskim Gorzowom, koji će, tako, svoju premijernu pobjedu u ovogodišnjem izdanju Eurolige morati potražiti negdje drugdje. Domaća ekipa sve je riješila već u poluvremenu, okončanom rezultatom 48:30, dok je u drugom malo spustila nogu s "gasa" i omogućila gošćama iz Poljske podnošljiv poraz.

U konačnih 96:79 Pražanki, 25 je poena ubacila Katerina Elhotova, dok je poraženu ekipu s 20 ubačaja predvodila Agnieszka Kaczmarczyk.

Mađarski MKB neočekivano visoko poražen je na gostovanju u Bourgesu, gdje je domaća ekipa slavila rezultatom 82:56. Katastrofalan nastup MKB-a još više dobiva na težini, ako znamo da su Mađarice u Francusku doputovale s maksimalnim učinkom nakon odigrana dva kola. Vrlo ujednačenu domaću ekipu predvodile su Burgrova (15) i Salagnac (13).

Skupina D

Iako konačnih 88:74 sugerira rutinsku pobjedu Spartaka u Istanbulu, bio je to sve samo ne lagan posao za rusku ekipu. Domaći Fenerbahče je, naime, sedam i pol minuta prije kraja još uvijek bio u prednosti (70:69), no gošće su tada napravile veliku 11:0 seriju i odvele utakmicu u mirne vode.

Sa 29 ubačenih poena u gostujućoj momčadi briljirala je Diana Taurasi, koja je odličnom napadačkom učinku dodala sedam skokova i šest asistencija. Kod Fenerbahčea su se istaknule Taylor (21) i Powell (19).

U drugoj večeras odigranoj utakmici ove skupine, Brno je rezultatom 70:62 svladalo Tarbes.

Euroliga žene, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

TTT Riga59:70Cras Basket Taranto
Ros Casares Valencia87:68UMMC Jekaterinburg
Galatasaray82:55TEO Vilnius
1UMMC Jekaterinburg 91+189
2Ros Casares Valencia 82+206
3Cras Basket Taranto 64+23
4Galatasaray 46-10
5TTT Riga 28-215
6TEO Vilnius 19-193

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!