Košarka

"Tražimo da se nešto pokrene"

Ivor Krapac • srijeda, 11.11.2009.
"Tražimo da se nešto pokrene"
Foto: Kristijan Komarica

Kako je i obećao, Cibonin kapetan Marin Rozić se nakon susreta sa Žalgirisom osvrnuo na dugove kluba koji već mjesecima muče igrače. Cibosi su najavili da će još deset dana imati strpljenja, a nakon toga, ako ne bude pomaka, prijeti kriza s neizvjesnim ishodom...

Beogradsko gostovanje kod Crvene zvezde, koje je na rasporedu 21. studenog, moglo bi biti posljednje koje će Cibona odraditi u punoj snazi. Strpljenju je došao kraj, igrači već mjesecima čekaju svoje plaće, onima koji su ostali u klubu duguje se i od prošle sezone, a ukoliko se stvari ne pokrenu, Marin Rozić najavio je da će Cibosi nakon utakmice u Beogradu prestati trenirati, što će, jasno, značajno ugroziti nastavak sezone koja je rezultatski započela dobro.

"Htjeli smo zadržati mir do ove utakmice iako su, vidim, neke stvari već izašle u novinama. Ovo nam je bila vrlo bitna pobjeda, uspjeli smo je ostvariti", kazao je Rozić nakon 12 razlike protiv Žalgirisa: "Od početka sezone nam nije isplaćena nijedna plaća, nekolicini igrača duguju se rate od prošle sezone, pa smo odlučili da ćemo do utakmice s Crvenom zvezdom trenirati i igrati utakmice kao i dosad, a ako se dotad ne isplate zaostale rate ili se barem nešto ne promijeni, prestat ćemo s treningom."

"Nije nam jasno kako je moguće da ostali zagrebački klubovi, da sada ne spominjem Zadar, financijski posluju gotovo besprijekorno uz manja zakašnjenja, a nas su praktički napustili. Smatramo da Cibonu ne treba gledati kroz prizmu jednog čovjeka, treba joj pristupati kao prema jednom od najvećih sportskih kolektiva u hrvatskoj povijesti", dodao je kapetan Vukova, koji svojim suigračima skida kapu na ostvarenom u uvjetima u kojima nije lako raditi.

"Svaka čast momcima, stvarno se ne vidi da nisu plaćeni, ostavljaju srce na terenu, mislim da rezultati to najbolje pokazuju", nastavio je Rozić, ističući da su u istoj situaciji baš svi u prvoj momčadi, pa i američki dvojac koji će također ući u najavljeni štrajk ukoliko stvari odu tako daleko.

"Situacija nije dobra, još bolji pokazatelj kakvo je stanje u klubu je to što ni radna zajednica nije plaćena praktički posljednjih nekoliko mjeseci", kazao je Rozić za kraj, najavljujući da će svoj stav u četvrtak iznijeti i na najavljenom sastanku s upravom kluba.

Vedran Vukušić ustvrdio je da je obećanja bilo i previše, što najviše boli Cibose: "To traje iz tjedna u tjedan još od srpnja i kolovoza, tada smo dobili neke zaostatke od prošle sezone, a kada smo se počeli raspitivati za ostatak, stizala su prazna obećanja. Nastavilo se i kada smo došli na pripreme, rekli su nam da će biti poslije pripremnog razdoblja, pa poslije Istanbula, pa poslije Sarajeva, sada su nas praktički doveli pred zid."

"Da su nam rekli da nema novca, da je recesija i da možemo birati ići ili ostati, prihvatio bih to kao ljudskiji pristup od ovih obećanja - ovako stalno očekuješ novac, a stalno te lažu", dodao je Vukušić, koji je konkretno iznio i koliko se duguje: "Dobio sam jednu plaću od prošle sezone, a dužni su još tri plaće i premije, kao i plaće i premije za ovu sezonu, za tri dana će to biti tri od ove sezone."

"Nemamo puno zahtjeva, samo da nam nešto daju do Crvene zvezde. Ne znam kakvu će povratnu informaciju Rozić dobiti na sastanku s upravom, čuo sam da su ga zvali, doznat ćemo sutra", dovršio je Cibonin krilni centar tužniji dio priče u srijedu navečer.

Euroliga

1Real Madrid 277+256
2Panathinaikos 2311+152
3Monaco 2311+95
4Olympiakos 2212+134
5Barcelona 2212+120
6Fenerbahçe 2014+143
7Maccabi Tel Aviv 2014+32
8Baskonia 1816-21
9Anadolu Efes 1717+16
10Virtus Bologna 1717-73
11Partizan 1618-15
12Armani Milano 1519+4
13Žalgiris 1420-2
14Valencia 1420-106
15Bayern 1321-116
16Crvena zvezda 1123-52
17ASVEL Lyon-Villeurbanne 925-214
18Alba Berlin 529-353

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.11.2009. u 11:31
    najbolje plaćeni igrač Cibone, Marko Tomas, zarađuje 30 tisuća eura mjesečno. obzirom na plaće u Dinamu, koji u Ligu prvaka neće igrat nikad, a košarkaška Euroliga je pandan nogometnoj Ligi prvaka, mislim da nije previše i da bi stvarno te ljude trebalo platiti!
    Obrisan korisnik
  • Gomez6911.11.2009. u 22:20
    amo svi iz uprave cibone volontirati, a te plače onda igračima...
    Gomez69
  • Obrisan korisnik11.11.2009. u 21:43
    Stiže naplata loše politike Cibone (tj. Miličevića) prošlih godina a i ovogodišnjih političkih obračuna (Jelušić-Bandić). Nadam se da će se stvari popraviti, da će se više okrenuti stvaranju igrača a ne samo kupovanja skupih stranaca jer to je i jedini put. Samo neka dođe par pametnih ljudi u klub.
    Obrisan korisnik