Dodatne kvalifikacije za SP 2010., 14.11.2009, 17:00 h
Rusija
Rusija 2:1 Slovenija
Slovenija

Pečnik poremetio ruske planove

Marin Pintur • subota, 14.11.2009.
Pečnik poremetio ruske planove
Foto: EPA

Rusija i Slovenija su na stadionu Lužnjiki odigrali prvi dvoboj dodatnih kvalifikacija za odlazak na jug Afrike. Do samog kraja utakmice se činilo da će Rusi s velikom prednošću na uzvrat, ali Slovenci se nisu mislili predati samo tako i zasluženo su došli do vrijednog pogotka...

Prvih deset minuta nije donijelo veća uzbuđenja, a zanimljiv je podatak da je u tom razdoblju Slovenija izvela tri udarca iz kuta. U 13. minuti velika prilika za domaćina. Žirkov je pucao s male udaljenosti, međutim odlično je lijevom nogom obranio slovenski vratar Samir Handanović.

Taktika slovenskog izbornika Matjaža Keka je bila očita, čvrsti defenzivni blok i pokušaji da se iz kontre ugrozi ruski gol. Prvu polupriliku su naši susjedi imali u 26. minuti kada je ruski čuvar mreže Akinfejev krivo procijenio situaciju, ali ni Dedić nije najbolje reagirao i uspio je samo pogoditi vanjski dio mreže. Pet minuta poslije snažno je iz slobodnog udarca sa 25 metara pucao ruski branič Ignaševič, ali je Handanović odbio u korner.

U 40. minuti Rusija dolazi do vodstva. Prekrasan je zgoditak postigao igrač Evertona Biljaletdinov. Primio je loptu na rubu kaznenog prostora, lažnjakom izbacio dvojicu suparničkih braniča i desnom nogom zatresao gornji desni kut slovenske mreže.

Već nakon šest minuta u nastavku Rusi su povećali razliku. Ponovno je strijelac bio Bilyaletdinov koji se najbolje snašao u slovenskom šesnaestercu i postigao pogodak udarcem sa 6-7 metara.

Sljedećih petnaestak minuta nije bilo većih uzbuđenja. Nakon toga nogometaši Guusa Hiddinka su imali dvije dobre situacije za treći pogodak. Oba je puta neprecizan bio Roman Pavljučenko, prvo u 66. minuti kada je pucao iskosa i tri minute poslije kada je sa deset metara glavom pucao ravno u Handanovića.

Slovenci su imali prividnu inicijativu što se utakmica bližila svome kraju, izveli su čak deset kornera. Međutim, nisu uspjeli stvoriti niti jednu izglednu prigodu sve dok se nije ušlo u samo završnicu dvoboja. Tada smo imali priliku vidjeti nadmoćnu i rastrčanu Sloveniju. Prvo je u 86. minuti Nejc Pečnik pucao preko gola, a već je u sljedećoj minuti bio precizniji. Ilić je s lijeve strane uputio udarac koji je Akinfejev, nažalost Rusa, odbio samo na glavu Pečnika za 2:1. Imali su Slovenci odličnu priliku u drugoj minuti sudačke nadoknade za drugi pogodak, međutim odlično je reagirao Akinfejev.

S ovim ishodom bi ipak obje momčadi trebale biti zadovoljne, Slovenci su postigli vrijedan pogodak u gostima i imaju otvoreni rezultat u uzvratu, a Guus Hiddink zna da je svaka pobjeda vrijedna, pogotovo jer je u zadnjim minutama mogao ostati i bez nje.

Dodatne kvalifikacije za SP 2010.

18.11.2009.
Francuska1:1 *Irska
Bosna i Hercegovina0:1Portugal
Slovenija1:0Rusija
Ukrajina0:1Grčka
14.11.2009.
Portugal1:0Bosna i Hercegovina
Irska0:1Francuska
Grčka0:0Ukrajina
Rusija2:1Slovenija

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!