Dodatne kvalifikacije za SP 2010., 14.11.2009, 21:00 h
Irska
Irska 0:1 Francuska
Francuska

Francuzi rastužili Dublin

Mario Plavčić • subota, 14.11.2009.
Francuzi rastužili Dublin
Foto: EPA

Francuska je napravila odličan posao u Dublinu svladavši domaćine rezultatom 0:1 i to potpuno zasluženo. Ovom pobjedom približili su se odlasku u Afriku, a konačnu potvrdu tražit će u uzvratu...

Susret na Corke Parku u Dublinu započeo je odmjeravanjem snaga. Domaćini su krenuli nešto agresivnije, no Francuzi su prvi zaprijetili i to u 8. minuti preko Anelke koji je prošao po lijevoj strani, tukao, no ispriječio mu se Seán St Ledger skrenuvši loptu u prvi udarac iz kuta za goste.

Dvije minute kasnije, André-Pierre Gignac poslao je loptu iza leđa Givena, no pogodak gostiju je opravdano poništen zbog zaleđa. Samo minutu kasnije domaćini prijete - Kevin Doyle je prošao po lijevoj strani, uputio udarac ka golu, no vratar gostiju Hugo Lloris lakoćom zaustavlja udarac napadača Wolverhamptona.

Najveća prigoda u prvih 45 minuta dogodila se u 28. minuti - duboku loptu u protivnički šesnaesterac poslao je John O'Shea, tamo se našao kapetan Keane koji cilja ravno u vratara, a u nastavku akcije Liam Lawrence promašuje prazna vrata.

U 38. minuti probudio se i kapetan gostiju Thierry Henry koji je u mjestu okrenuo četiri obrambena igrača Irske, ali je pokvario dojam lošim udarcem daleko od okvira gola. Bilo je to ujedno sve u prvom dijelu susreta koji je završio bez pogodaka.

U drugom dijelu susreta Francuzi polako preuzimaju inicijativu, a to se posebno vidjelo od 55. do 65. minute kada je posjed lopte bio čak 74% u njihovu korist. Vrlo opasan bio je Evra koji se u 68. minuti našao oči u oči s Givenom - Evra je pao, a sudac Felix Brych samo pokazao da se igra nastavi.

Francuzi su svoju dominaciju naplatili u 72. minuti - Yoann Gourcuff upošljava Anelku koji cilja prema golu, a lopta uz pomoć St Ledgera odlazi u mrežu za 0:1 i veliko slavlje gostiju. Nakon tog pogotka Irci su djelovali prilično utučeno i nisu smogli snage za preokret.

Utakmica je završila pobjedom gostiju koji su ostvarili vrlo povoljan rezultat za uzvrat u Francuskoj koji je na rasporedu u srijedu 18. studenoga.

Republika Irska: Given, St Ledger, Kilbane, O'Shea, Dunne, Whelan, Lawrence (Hunt 80'), Andrews, Doyle (Best 71'), Keane, Duff (McGeady 76').

Francuska: Lloris, Sagna, Abidal, Gallas, Diarra, Gourcuff, Anelka, Gignac (Malouda 90'), Henry, Evra, Diarra.

Dodatne kvalifikacije za SP 2010.

18.11.2009.
Francuska1:1 *Irska
Bosna i Hercegovina0:1Portugal
Slovenija1:0Rusija
Ukrajina0:1Grčka
14.11.2009.
Portugal1:0Bosna i Hercegovina
Irska0:1Francuska
Grčka0:0Ukrajina
Rusija2:1Slovenija

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2010.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!