Rukomet

Našičani remizirali sa Švicarcima

Željko Kubatka • nedjelja, 15.11.2009.
Našičani remizirali sa Švicarcima
Foto: Kristijan Komarica

U pravoj rukometnoj atmosferi pred prepunom dvoranom rukometaši Nexea su uspjeli osvojiti tek bod protiv odlične švicarske ekipe...

NEXE – KADETTEN 30:30 (8:13)

Kup EHF-a, 3. kolo, 1. utakmica
SD OŠ Kralja Tomislava, Našice, gledatelja: 1500.
Suci: Joe Leyder - Marc Jung (Luxemburg)

NEXE: P. Lelić, Eter 31, F.Lelić 5(2), Mrđenović 4, Barišić 7, Tomičić 1, Kasak, Abramović, Markotić 3, Rajković, Kuže, Kević 1, Blažević 6, Velić.
Trener: Kasim Kamenica

Sedmerci: 2/3
Isključenja: 14 minuta

KADETTEN: Gustavsson, Kukučka 3, Rauh 2, Graubner 2, Patrail 2, Filip 10 (5), Starczan, Quadrelli, Ottmanns, Scharer, Stojanović 2, Bucher, Ursic 3, Liniger 6. Trener: Peter Hrachovec

Sedmerci: 5/8
Isključenja: 6 minuta

U početku su Našičani ličili na raštimani orkestar koji se prvi put sastao i odlučio igrati rukomet, a u greškama su najviše prednjačili najiskusniji Kuže i Abramović. Sve to Švicarci koriste i laganim golovima u kontrama rade vodstvo 5:1 u 10. minuti. Kamenica uzima minutu odmora no niti nakon toga nema poboljšanja igre. Baš ništa nije polazilo za rukom našičkim rukometašima i može se reći da je prvo poluvrijeme još dobro i završilo kako su domaći igrali.

Po izlasku na parket poslije odmora osjetila se razlika u pristupu domaćih rukometaša i poslije desetak minuta Našičani smanjuju na samo gol minusa (19:20). Trideset sekundi prije kraja Barišić prvi put dovodi Nexe u vodstvo, no Švicarci uspijevaju postići gol poslije kojeg više nije bilo vremena za pobjedonosni gol Našičana. Velika borbenost i sjajna našička publika donijela je bod Nexeu poslije pet golova manjka nakon prvog dijela.

Utisak je da se moglo i više nakon vrlo slabog otvaranja protiv solidne švicarske ekipe u kojoj su najviše pokazali golman Bjorgin Gustavsson i igrači Manuel Liniger i Jan Filip. Borbenošću i golovima u našičkoj ekipi su prednjačili Saša Barišić, Alen Blažević i Marko Mrđenović. Uzvrat je za tjedan dana u Schaffhausenu i Našičani će morati pružiti puno više ukoliko žele igrati u četvrtom kolu Kupa EHF-a.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!