Rukomet

U Norvešku po prvo mjesto

Željko Kubatka • nedjelja, 15.11.2009.
U Norvešku po prvo mjesto
Foto: Kristijan Komarica

Podravka Vegeta igra zadnju ovogodišnju utakmicu u Ligi prvakinja sa norveškim Byasenom i ukoliko pobjedi popet će se na čelo tablice u skupini A ispred Viborga i Leipziga…

Bilo bi to više od najoptimističnijih i najhrabrijih očekivanja prije početka sezone Lige prvakinja. Pobjede u Koprivnici protiv Byasena i europskih prvakinja Viborga donijele su potrebnu mirnoću i samouvjerenost u redove koprivničkog kluba. Svakako treba biti i oprezan jer Byasen nije slaba ekipa i može se pobijediti samo ako se ponovi igra iz utakmice protiv Viborga, sa više raspoloženih igračica.

Veliki nedostatak je ozljeda Andreje Penezić čiji je nastup pod znakom upitnika. Penezić nije nastupala u zadnjoj domaćoj utakmici sa Kokom ali je otputovala u Norvešku. I Anita Gaće je bila u zrakoplovu za norveški Trondheim pa bi i ona mogla zaigrati poslije pauze radi ozljede.

Utakmica Leipziga i Viborga je završila podjelom bodova 20:20 što odgovara našim prvakinjama, samo treba osvojiti bod protiv Byasena i daljnje natjecanje u Ligi prvakinja je osigurano.

Utakmica počinje u 16,15 sati i biti će direktno prenošena na HRT plusu za one koji preferiraju ženski rukomet jer u skoro isto vrijeme i naš najbolji muški rukometni klub Croatia osiguranje igra odlučujuću utakmicu u predgrađu Kopenhagena čiji će TV prijenos biti na drugom programu Hrvatske televizije.

Ženski rukometni dvoboj sudit će ženski sudački par iz Ukrajine Tetyana Rakytina i Iryna Tkachuk.

Liga prvakinja - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Leipzig20:20Viborg
Byasen34:23Podravka Vegeta
1Viborg 6171:143+289
2Leipzig 6154:158-47
3Byasen 6153:157-44
4Podravka Vegeta 6172:192-204

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!