Rukomet

Po pobjedu za mir i nadu

Ivor Krapac • nedjelja, 15.11.2009.
Po pobjedu za mir i nadu
Foto: Kristijan Komarica

Nakon dva teška gostovanja i ipak očekivana poraza od HSV-a i Ciudad Reala, rukometaši zagrebačkog Croatia osiguranja u Kopenhagenu će se pokušati vratiti na pobjedničke staze u Ligi prvaka. Zagrebaše u Danskoj čeka susret s domaćim FCK Handboldom, u kojem pobjeda donosi sigurnost na trećem mjestu i ostavlja izglede u borbi za drugu poziciju skupine C uoči drugog kruga...

Hrvatski prvaci već su naviknuti na gostovanja u najjačem europskom klupskom natjecanju. U dosadašnja četiri ovosezonska nastupa kod kuće su bili samo jednom, početkom listopada protiv Alingsasa, a treći uzastopni gostujući izazov čeka ih u nedjelju s početkom u 15:55 sati u danskom glavnom gradu protiv momčadi koja je, po dosad prikazanom, kvalitativno ipak iza Zagrebaša.

Slično Zagrebašima, FCK je dosadašnja četiri nastupa u skupini C odradio u okvirima očekivanog. Za Fyllingen i Alingsas bili su prejaki, na gostovanju u Ciudad Realu i kod kuće protiv HSV-a nisu mogli puno, a protiv Zagreba se zasigurno nadaju pružiti više nego protiv vodeća dva favorita grupe. S obzirom da su od Fyllingena i Alingsasa objektivno bolji, drugi krug im neće biti upitan, dok će ogled s hrvatskim prvacima pokazati ima li tu materijala i za veći rezultat.

Momčad iz Kopenhagena može se osloniti na jak vratarski tandem, Danca Kaspera Hvidta i Norvežanina Steinara Egea, obojicu s puno iskustva u reprezentativnom dresu, dok su na drugom kraju terena u dosadašnja četiri kola Lige prvaka najefikasniji bili Šveđanin Tommy Atterhäll na lijevom krilu i norveški kružni napadač Einar Sand Koren, obojica sa 17 pogodaka. No, za razliku od Zagrebaša, koji se mogu osloniti na vanjsku liniju s Lazarovom, Balićem i Tončijem Valčićem, FCK ipak nema toliki napadački potencijal.

"Dobro smo se pripremili, idemo pobijediti, trebamo igrati pametno svih 60 minuta", kazao je Kiro Lazarov pred kamerama HTV-a uoči puta u Dansku: "Utakmica protiv Ciudad Reala pokazala je da možemo igrati i protiv najboljih, trebamo zadržati koncentraciju, znamo da smo kvalitetniji i samo to trebamo pokazati."

Ukoliko se Zagrebaši vrate iz Kopenhagena s nova dva boda i narednog vikenda uzmu očekivana gostujuća dva protiv Alingsasa, otvorit će priliku za lov na Ciudad Real i HSV u veljači i ožujku iduće godine. Iako još ništa ne riješava, nedjeljna utakmica usmjerit će puno toga, a ako sve završi po željama, u domaćim susretima u borbi za prva dva mjesta skupine hrvatski prvaci moći će se osloniti i na ispunjenu zagrebačku Arenu...

Liga prvaka - Skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Alingsas HK24:26Atletico de Madrid
Fyllingen Handball17:48HSV Hamburg
FCK Handbold28:29RK Zagreb
1Atletico de Madrid 10321:241+8020
2HSV Hamburg 10346:259+8716
3RK Zagreb 10292:266+2612
4FCK Handbold 10276:281-58
5Alingsas HK 10251:302-514
6Fyllingen Handball 10214:351-1370

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!