Rukomet

Krim jedini siguran, Podravka razočarala

Željko Kubatka • utorak, 17.11.2009.
Krim jedini siguran, Podravka razočarala

Slovenski Krim jedina je neporažena ekipa i jedina ekipa koja je osigurala prolaz u glavni dio Lige prvakinja. Oltchim i Larvik su doživjeli prvi poraz u srazu sa Zvezdom i FCK-om, a Podravka nas je spustila na zemlju u Norveškoj...

Gotov je prvi dio natjecanja u Ligi prvakinja po grupama u kojem je najveća odlika bila ravnopravnost ekipa u kojoj su svi klubovi gubili bodove pa čak i europski prvak Viborg, tek uz jednu iznimku, slovenski Krim.

PODRAVKA RAZOČARALA

Podravka Vegeta je razočarala u susretu s Byasenom! Za poraz od jedanaest golova ne može se naći opravdanje pa čak niti izostanakom najbolje strijelkinje Lige prvakinja Andreje Penezić. Kao i U utakmici s Leipzigom, i u Norveškoj je jako nedostajala mirna ruka Natalije Todorovske i veliko srce Ane Đokić s kojima bi Podravka sigurno imala koji bod više. Međutim, treba reći da smo prije početka Lige prvakinja strahovali da Podravka neće osvojiti niti boda do nove godine. Pobjeda protiv Viborga i četiri boda su više od očekivanog.

Slovenski klub je bio tako reći pred raspadom zbog financijskih teškoća ali su Slovenci napravili mudriji i pametniji potez od Uprave naše Podravke. Ponudili su stranim igračicama ostanak uz smanjenje ugovora i skoro sve strankinje su odlučile ostati i pobjeđivati i tako pošteno odraditi svoje smanjene ugovore. Četiri čiste i sigurne pobjede iznenadile su mnoge, no Krim je ekipa u kojoj igraju talentirane i iskusne rukometašice poput naše Jelene Grubišić, srpske reprezentativke Andreje Lekić, Mađarice Szandre Zacsik, Ruskinje Bodnieve te domaćih rukometašica Mavsar, Zrnec, Stefanisin, Gros i drugih.

Leipzig i Viborg su podijelili bodove iako je Viborg imao priliku osvojiti i drugi. Katja Schülke i Susann Müller su bile najzaslužnije za osvajanje boda, Katja je imala 19 obrana a Susann je postigla osam golova. Cristina Varzaru je sa šest golova najbolji strijelac europskih prvakinja.

Metz je pred četiri tisuće svojih navijača pobijedio posrnuli Hypo. Svetlana Ognjenović i Oxana Pal postigle su po osam golova dok je Kristina Franić sa pet golova učestvovala u pobjedi svoje ekipe. Pored sigurnog Krima sve tri ostale ekipe iz skupine B imaju još priliku osvojiti drugo mjesto.

Zvezda je nanijela prvi poraz rumunjskom Oltchimu, a najviše su pokazale golmanice na obje strane, Suslina kod ruske ekipe, a Ungureanu kod Rumunjki. Ruski trener Jewgeny Trefilow je i pored pobjede bio jako kritičan prema svojim igračicama: "Previše smo često predavali loptu Valcei. Osobito su naše zvijezde bile vrlo slabe i ne mogu spomenuti niti jednu igračicu koja nije griješila."

Mađarski Györi je osvojio značajne bodove na gostovanju kod Itxaka. Mađarice su vodile tijekom cijele utakmice i sasvim zasluženo odnijele bodove iz Španjolske. Itxako ima samo bod i više ne može računati na nastavak natjecanja u Ligi prvakinja dok mađarski sastav sa četiri boda ima još priliku ostati među najboljim europskim ekipama.

Budućnost je izvukla bod minutu i pol do kraja utakmice u Podgorici protiv Dinama. Ruskinje su 90 sekundi prije kraja vodile 24:21 ali Bulatović i Knežević postižu golove za poravnanje, dok Mehmedović ima priliku i dati gol za drugi bod, no ruska golmanica Sedojkina brani njen udarac i spašava bod. Katarina Bulatović ponovo najefikasnija sa deset golova, a Anna Kochetova je postigla sedam za rusku ekipu.

U drugoj utakmici skupne D danski FCK je nanio prvi poraz norveškim prvakinjama Larviku. Tanja Milanović je sudjelovala s najviše golova (8) u pobjedi Kopenhagena dok je sestra zagrebačkog pivota Heidi Löke postigla pet golova za Larvik. Izjednačena skupina u kojoj još sve ekipe imaju priliku dostići prva dva mjesta.

Odlike prva četiri kola Lige prvakinja je izjednačenost ekipa, kvalitetan i uzbudljiv rukomet, prepune dvorane i neshvatljiv potez austrijskog trenera Gunnera Prokopa. Nadamo se nastavku istog u sljedećoj godini, naravno, bez ludo nesportskih poteza.

(foto: www.rkkrim.com)

Liga prvakinja - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Leipzig20:20Viborg
Byasen34:23Podravka Vegeta
1Viborg 6171:143+289
2Leipzig 6154:158-47
3Byasen 6153:157-44
4Podravka Vegeta 6172:192-204

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!